2019-08-18 08:25

Agenţi de poliţie din Ialomiţa, suspectaţi de corupţie. Percheziţii DGA

 |  13:08
Agenţi de poliţie din Ialomiţa, suspectaţi de corupţie. Percheziţii DGA

Direcția Generală Anticorupție a informat, miercuri, că oamenii legii efectuează mai multe percheziții în județul Ialomița, într-un dosar care vizează comiterea unor fapte de corupție de către 11 persoane, dintre care patru agenți de poliție.

Descinderile au loc la două sedii de poliție din județul Ialomița, la domiciliile celor patru agenți, precum și la domiciliile altor suspecți.

"În fapt, s-a reținut că trei agenți de poliție din cadrul IPJ Ialomița au pretins sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane, pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu. În acest sens, cei trei polițiști au înlesnit activitatea infracțională a șase persoane civile, constând în infracțiuni de furt. Unul dintre cei trei agenți mai este suspectat că, împreună cu o persoană civilă, și-a traficat influența pe lângă un alt polițist, care a primit 3.000 de lei mită de la administratorul unei societăți comerciale al cărui angajat a fost surprins în timp ce conducea un autotractor ce nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice”, a precizat DGA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai menţionat că „același agent de poliție care a primit mită a pretins și primit, în calitate de polițist rutier, bonuri de carburant de la un conducător auto care a tranzitat zona de competență, pentru a nu lua nicio măsură față de abaterile constatate".

La percheziții au participat ofițeri ai serviciilor anticorupție din Brăila, Constanța, Galați, Giurgiu și Teleorman, sprijiniți de structurile centrale ale DGA, Serviciul Român de Informații și Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17

In legatura cu acest articol...

Evaziune de peste 10 milioane lei. Poliţiştii fac ample percheziţii

CORUPŢIE. Procurorii DNA fac percheziţii în Bucureşti, Covasna şi Braşov

Evaziune fiscală. Ample percheziţii în mai multe judeţe
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray