2019-10-14 11:12

Agenţia Naţională de Cadastru va plăti peste 81 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor deţinute de trei instituţii ale statului

 |  10:50
Agenţia Naţională de Cadastru va plăti peste 81 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor deţinute de trei instituţii ale statului

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat miercuri că va plăti peste 81 milioane de lei (17,4 milioane euro), din veniturile proprii, pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor deţinute de trei instituţii ale statului. Cele trei instituţii sunt Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti” (ASAS).

Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor se vor derula pe o suprafaţă de 203.333 hectare, aparţinând ARBDD, valoarea finanţării fiind de 30,82 milioane de lei, cu TVA.

În plus, este vizată o suprafaţă de 315.433 hectare, aparţinând ADS, valoarea finanţării fiind de 47,32 milioane de lei.

În al treilea rând, este luată în calcul şi o suprafaţă de 19.103 hectare, aparţinând ASAS, valoarea finanţării fiind de 2,9 milioane de lei, cu TVA.

Sumele vor fi decontate de ANCPI după recepţia lucrărilor, iar contractele de finanţare sunt multianuale. Înregistrare sistematică a imobilelor aparţinând statului se face în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare, modificată, potrivit agenţiei.

”Astfel, ANCPI finanţează, în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF) şi lucrările de înregistrare sistematică ce vor fi iniţiate de administratorii bunurilor din domeniul public şi/sau privat al statului”, se arată în comunicat.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

”Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. În cadrul acestui program, o altă sursă de finanţare poate fi bugetul local al primăriilor”, se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-07Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Buletin de (ne)sănătate Agenția Națională a Medicamentului a verificat bisturiul electric din cauza căruia un medic, un rezident şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii a spitalului Colțea, la sfârșitul lunii iulie. ANM a constatat că echipamentul avea probleme („Cordonul de legătură dintre portelectrod şi echipamentul de electrochirurgie cu curenţi de înaltă frecvenţă era secţionat la îmbinarea cu portelectrodul”), însă a conchis că, de fapt, medicul utilizator al echipamentului este de vină, fiindcă „nu s-a făcut dovada instruirii” acestuia. Medicul Marian Stamate se așteaptă să fie băgat acum în comisie de disciplină, pentru a fi scos vinovat de electrocutarea pacientului
06 Sep 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray