2020-02-24 08:29

Agenţii de circulaţie vor fi anunţaţi prin staţii radio despre incidente care afectează vehiculele RATB

 |  18:24
Agenţii de circulaţie vor fi anunţaţi prin staţii radio despre incidente care afectează vehiculele RATB

Directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a semnat, ieri, la sediul instituţiei un protocol cu şefulPoliţiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, pentru reducerea duratelor deîntrerupere a circulaţiei mijloacelor de transport în momentul producerii unuieveniment rutier – accident, ambuteiaj etc.

În baza acestui protocol, RATB a pus la dispoziţiePoliţiei Capitalei o staţie de emisie-recepţie, pe frecvenţa de lucru a regiei,astfel încât personalul propriu să sesizeze Brigăzii de Poliţie Rutieră situaţiileapărute în trafic. Astfel, timpul de intervenţie al unui echipaj al PoliţieiRutiere se va reduce semnificativ, spre deosebire de situaţia actuală în careun eveniment rutier poate fi semnalat fie la un număr scurt (9544), fie ladispeceratul RATB care, la rândul său, informează Poliţia Rutieră.

RATB va pune la dispoziţie Poliţiei Capitalei imaginivideo în care sunt surprinse evenimente rutiere, în maximum 72 de ore de laproducerea acestora.

Reprezentanţii regiei vor transmite Poliţiei datelereferitoare la evenimentele care au perturbat circulaţia vehiculelor RATB, dar şila actele de vandalism, de agresiune la adresa şoferilor sau distrugereaperoanelor şi a gardurilor de protecţie din staţii.

Poliţia Capitalei va transmite datele de identificarea persoanelor responsabile de producerea unor prejudicii RATB, pentrurealizarea demersurilor de recuperare a acestora.

Totodată, pe ecranele LCD montate în interiorulautobuzelor Mercedes vor fi difuzate materiale de educaţie rutieră puse ladispoziţie de Brigada de Poliţie Rutieră.

Poliţia Capitalei va informa firmele de ridicare a maşinilordespre orice parcare neregulamentară pe calea de rulare a tramvaielor, sub reţeauaelectrica a troleibuzelor sau în staţiile RATB.

Mai trebuie spus că, ieri, Brigada Rutieră a Capitaleia fost reprezentată, la semnarea protocolului, de comisarul-şef Dragoş Nicu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine