2020-06-04 22:49

Al doilea TRANSPORT din Coreea de Sud cu 45 de tone de ECHIPAMENTE medicale de PROTECŢIE a aterizat pe Otopeni

 |  10:20
Al doilea TRANSPORT din Coreea de Sud cu 45 de tone de ECHIPAMENTE medicale de PROTECŢIE a aterizat pe Otopeni

O aeronava C-17 Globemaster III a aterizat sâmbătă dimineaţă pe aeroportul Otopeni cu al doilea transport aerian de echipamente medicale din Coreea de Sud: 45 de tone de echipamente militare, constând în 100.000 de combinezoane de protecție.

„Ministerul Apărării Naționale a solicitat Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București”, transmite MApN.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Sitiluații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două zboruri, cel de joi şi cel de sâmbătă, solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III, reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, alături alte nouă țări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine