2020-07-11 00:11

ALERTĂ. Carne de CURCAN din Ungaria, posibil infestată cu GRIPĂ AVIARĂ, livrată şi în România

 |  17:43
ALERTĂ. Carne de CURCAN din Ungaria, posibil infestată cu GRIPĂ AVIARĂ, livrată şi în România

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, vineri, că a fost notificată de Comisia Europeană după ce mai multe fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au sacrificat chiar şi în aceste condiţii curcani. Produsele obţinute au fost livrate către mai multe ţări, printre care şi România.

”Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri, ANSVSA.

În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-17Parerea ta...

MIHAELA
18 Ian 2020

Spuneti denumirea firmelor care au comerciaizat aceste produse
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz