2020-04-10 04:06

ALERTĂ de avalanşă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii le recomandă TURIŞTILOR să nu iasă din cabane

 |  11:41
ALERTĂ de avalanşă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii le recomandă TURIŞTILOR să nu iasă din cabane

Salavamontiştii avertizează despre riscul foarte mare de avalanşă în Munţii Făgăraş. Aceştia le recomandă turiştilor să nu iasă din cabane. Totodată, din acest motiv, este interzis schiatul în zona Bâlea. Stratul de zăpadă pe munte măsoară în acest moment 163 de centimetri, în ultimele 24 de ore depunându-se aproximativ 70 de centimetri.

”Ninsoarea căzută în ultimele zile a determinat creşterea riscului de avalanşă la gradul 5 din 5. Acest risc este echivalent cu un cod roşu meteorologic. În aceste condiţii nu recomandăm turiştilor să iasă afară din cabană, să facă deplasările în jurul cabanelor şi exclus să urce mai sus de nivelul cabanelor din Munţii Făgăraşului. De asemenea, se înregistrează risc de gradul 4 la altitudini mai mici de 1800 de metri, acest risc implică aceleaşi măsuri de precauţie”, transmite şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David. 

Celor care vor să schieze în zona Bâlea le recomandă să nu facă acest lucru, să ia legătura cu patrula Salvamont aflată de serviciu la Bâlea Lac şi să respecte recomandările salvamontiştilor.

Semnificaţia riscului de gradul 5 în cazul avalanşelor este aceea că instabilitatea stratului de zăpadă este generalizată, iar chiar şi pe pantele puţin abrupte se pot produce spontan numeroase avalanşe de mari, adesea chiar foarte mari, dimensiuni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-29

In legatura cu acest articol...

INFOTRAFIC: Se circulă în condiţii de IARNĂ în mai multe judeţe. Nu sunt DRUMURI blocate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine