2020-02-18 11:47

ALERTĂ. Declarații incendiare făcute de KOVESI la ieșirea de la Parchetul General. Ce spune despre Sebastian GHIȚĂ

 |  14:06
 ALERTĂ. Declarații incendiare făcute de KOVESI la ieșirea de la Parchetul General. Ce spune despre Sebastian GHIȚĂ

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a sosit vineri la sediul Parchetului General pentru a fi audiată la Secţia privind infracţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă.

La ieşirea de la audieri, Kovesi a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a depus două cereri de recuzare. Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie. Ea a negat că ar fi discutat cu Sebstian Ghiţă, informează News.ro.

La sosirea la Parchetul Geenral, Kovesi declarase că este răcită şi nu poate vorbi, dar că va da declaraţii la ieşirea de la audieri. Ea a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!".

Înaintea lui Kovesi, a fost audiat în acelaşi dosar, ca martor, fosul premier Victor Ponta, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă. Ponta a stat două ore şi jumătate în sediul Parchetului General.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte e-mailuri.

Kovesi a acuzat faptul că citarea sa vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine