2020-07-06 21:35

ALERTĂ în Europa: Rețea de crimă organizată de români a FURAT peste 1600 de mașini

 |  17:14
ALERTĂ în Europa: Rețea de crimă organizată de români a FURAT peste 1600 de mașini

Polițiști din patru țări au destructurat o rețea de persoane bănuite de furturi în toată Europa, folosindu-se de peste 1600 de vehicule furate. Zece suspecți au fost arestați până acum.

Carabinieri din Italia, Departamentul de Poliție din Munchen, Inspectoratul General al Poliției Române și Poliția Națională din Spania, coordonate de Europol, au arestat zece oameni suspectați de furturi în țări din toată Europa, folosindu-se de vehicule furate.

261 de mașini au fost confiscate până acum, urmând ca judecătorii să decidă în cazul celorlalte 1669 de vehicule, se arată într-un comunicat al Europol.

Investigația a începtu înaprilie 2017, când autoritățile italiene au depistat un grup criminal organizat specializat în furturi de bijuterii și ceasuri de lux.

Victimele infractorilor erau bătrânii și persoanele vulnerabile. Suspecții abordau victimele în mașini furate, iar unul dintre membrii grupării, de obicei o femeie, cobora din vehicul și vorbea cu potențiala victimă. În timp ce își îmbrățișa victima, femeia le sustrăgea și bunurile de valoare.

Unii dintre membrii grupării nu aveau o locuință permanentă, deplasându-se între mai multe locuri din Europa.

Zece dintre cei 42 de membri anchetați au fost arestați în operațiunea „Abbraccio”.

Schimbul de informații, coordonat de Europol, între autoritățile din Italia și cel din Germania, România și Spania a fost esențial pentru Carabinieri pentru destructurarea rețelei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-24Parerea ta...

DEMOCRATIA CIORDI-STAN
24 Mai 2019

astia sunt filiala PSD sub acoperire din diaspora...fac campanie electorala la HOTUL HOTILOR flausatul tele-MORMAN CIORDELES-BORDELES
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz