2020-04-05 19:56

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane, INTERZISE, ca urmare a cazurilor de CORONAVIRUS

 |  11:15
ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane, INTERZISE, ca urmare a cazurilor de CORONAVIRUS

Activităţile cu mai mult 1.000 de persoane, adică cele legate de sport, concerte, fel de fel de evenimente culturale, în interior sau exterior, vor fi interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a mai precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, dacă şi aici vor apărea cazuri de coronavirus.

Autorităţile române impun, în contextul existenţei cazurilor de COVID-19, măsuri de limitare a organizării activităţi în aer liber sau în incinte care implică mai mult de o mie de persoane şi interzic, până la 31 martie, accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, cu excepţia voluntarilor.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a anunţat, duminică, decizii care prevăd interzicerea organizării unor activităţi care implică participarea a mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. ”Este o măsură preventivă în acest moment, dar este necesară. Pentru a preveni o răspândire în interiorul comunităţii considerăm că o astfel de măsură devine necesară”

De asemenea, vor fi sistate stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale.

Raed Arafat a subliniat că românii carantinaţi în alte ţări nu vor mai sta în izolare în cazul în care vin acasă, dacă au certificat medical că nu sunt infectaţi.

Acesta a atras atenţia că nu se eliberează certificate medicale pentru cei care nu au coronavirus. "Unităţile sanitare nu testează persoanele sănătoase", a spus Arafat.

Totodată, cei aflaţi în carantină şi care vor să plece în străinătate nu pot părăsi domiciliul.

Şcolile în care va fi depistat cel puţin un caz de coronavirus vor fi închise, conform unei proceduri adoptate de autorităţi

Al 13-lea caz de infectare cu coronavirus din România a fost confirmat sâmbătă seară, un bărbat de 72 de ani din Galaţi, fiind al patrulea într-o singură zi. Ca urmare a acestui caz, persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), la ora 12:15 sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile.

Sâmbătă a fost confirmat şi primul caz de coronavirus din Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-08Parerea ta...

LUPTA CONTRA CRONOMETRU
08 Mar 2020

Amenințarea imensă a coronavirusului este cu atât mai înfricoșătoare când ești singur.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine