2019-10-23 03:54

ALERTĂ în sănătate: România CERE AJUTOR NATO și UE: ”Nu avem nici măcar o fiolă”

 |  19:32
ALERTĂ în sănătate: România CERE AJUTOR NATO și UE: ”Nu avem nici măcar o fiolă”

Situație de criză în sănătate. Ministerul Sănătății a activat Mecanismul European de Protecție Civilă privind o alertă europeană pentru România, din cauza crizei de imunoglobulină. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că prin acest mecanism România va primi imunoglobulină din partea statelor europene, care au necesar disponibil.

”Am informat cabinetul primului ministru, pe doamna prim-ministru și a fost de acord să activăm mecanismul de Alertă la nivel european prin care solicităm imunoglobulină pentru și statele care au la dispoziție acest medicament, ne pun la dispoziție.

Am aflat sâmbătă câți pacienți au nevoie de imunoglobulină, eu am vorbit în februarie cu furnizorii și aveam niște promisiuni, dar eu nu mai cred în astfel de promisiuni. Sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de acest medicament.

Din estimările primite de la CNSAS și Agenția Naținoală a Medicamentului avem nevoie de 5000 de fiole lunar. Luna trecută am 1600 de fiole, care s-au epuizat foarte rapid. Chiar nu mai putem aștepta, România are nevoie de imunoglobulină. Nu cred că trebuie să negociem viețile oamenilor. Săptămâna viitoare voi mai avea o întâlnire cu reprezentanții producătorilor de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3, conform Stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății susține că nu a primit încă date despre resursele disponibile în statele europene, însă s-a arătat optimistă că statele mari din UE vor ajuta România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-05Parerea ta...

CE FățOI ARE!
05 Mar 2018

Zici că-i BABA CLOANȚA! Unde i-o fi mătura?
ANONIMUS
06 Mar 2018

Inainte de 1990, imunogamaglobulina o produceam noi. Acum o cumparam de la altii. Halal reforma in sanatate si sustinerea industriei pharma la nivel intern!. Toti ministrii ai sanatati ar merita puscaria si de la ei de recuperat banii pentru ceea ce nu au facut!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Mar 2018

Explicatia pentru care ROMANIA a ajuns dupa 1990 o vaca de muls pentru MAFIA INTERNATIONALA este foarte simpla...dupa 1990 cei care au primit Romania pe tava de la grupul BILDERBERG sunt MAFiA BoLSEVICA TiGANEASCo-SECuriSTA condusa de ILIESCU si BRUCAN...astia nu fac decat sa jefuiasca si sa distruga ceea ce au muncit altii sa construiasca....vreti sa va produca mafia tiganeasco-bolsevica vaccine?probabil peste cateva mii de ani..HA HA HA STUPID PEOPLE
LEVST.
06 Mar 2018

Vaccinurile, aceste imunoglobuline si alte produse farmaceutice, pot fi -ar trebui- considerate de importanta strategica, si prin urmare, ar trebui produse doar in tara, oricine cu anumite intentii, poate transforma respectivele "medicamente" in ceva teribil si chiar fara sa se sesizeze cineva , si pentru ani...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray