2019-10-20 22:39

Alertă la CERNAVODĂ! Unitatea 1 a centralei nucleare, oprită de urgenţă

 |  13:34
Alertă la CERNAVODĂ! Unitatea 1 a centralei nucleare, oprită de urgenţă

Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a centralei nucrearoelectrice (CNE) Cernavodă a fost oprită controlat în dimineaţa zilei de 25 martie, ora 09.20. Întreruperea funcţionării este estimată să dureze 48 de ore din momentul opririi centralei.

„Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Nuclearelectrica.

Specialiştii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. „Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore", precizează Nuclearelectrica.

Lucrările de remediere „nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray