2019-10-17 11:16

Alertă la MAE: Un turist român, DISPĂRUT fără urmă, aflat în concediu în Turcia

 |  19:38
Alertă la MAE: Un turist român, DISPĂRUT fără urmă, aflat în concediu în Turcia

Un turist român a dispărut fără urmă în Turcia, în timp ce se afla în vacanță, la Istanbul. Potrivit directorului agenției de turism, bărbatul Ploiești a pecat într-o excursie la Istanbul însoțit de soție, de fiica lor, de soacră, dar și de sora acesteia.

Dispariția bărbatului a fost sesizată în jurul orei 13.30, când acesta s-a așezat la coadă la un filtru de securitateîn zona Palatului Topkapi din Istanbul.

După ce l-au căutat la hotel, dar și în împrejurimi și nu l-au găsit, rudele acestuia au apelat la poliție.

Sesizată în acest caz de dispariție, Ministerul Afacerilor Externe a dar următorul comunicat:

"La data de 30 august 2018, oficiul consular a fost informat telefonic cu privire la dispariție, de membrii de familie ai cetățeanului român.

Imediat după semnalarea cazului, reprezentanții consulatului au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea de informații suplimentare. De asemenea, un consul a însoțit familia cetățeanului român la secția de poliție din apropierea obiectivului turistic, pentru a oferi date suplimentare cu privire la persoana dispărută și pentru a obține informații actualizate cu privire la stadiul demersurilor de căutare.

Ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare. În acest context, familia cetățeanului român a decis să revină în țară, urmând să mențină contactul telefonic cu oficiul consular de la Istanbul.

Consulatul General al României la Istanbul menține cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale și familia cetățeanului român acordând asistență consulară, în limita competențelor legale".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray