2020-04-08 00:19

Alertă la Ploieşti: camioane cu deşeuri medicale, oprite din drumul spre groapa de gunoi

 |  15:09
Alertă la Ploieşti: camioane cu deşeuri medicale, oprite din drumul spre groapa de gunoi

Două camioane cu deșeuri medicale, despre care se crede că mergeau spre groapa de gunoi municipală a Ploieștiului, au fost oprite de Garda de Mediu la Boldești-Scăeni.

Cele două camioane sunt blocate pe marginea drumului încă din cursul nopții de joi, potrivit Digi 24, iar la fața locului va merge și ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru un control.

Incidentul apare la scurt timp după controlul de la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi – informează evz.ro.

Potrivit sursei citate, compania în cauză a replicat, după acuzațiile de la Garda de Mediu, precizând că deșeurile periculoase erau depuse în camere frigorifice.

„De la preluarea mandatului de ministru zeci de locuitori din zonă mi-au semnalat situaţia extrem de gravă de la Brazi şi totodată mass media a relatat amplu situaţia surprinsă incognito aici în mai multe rânduri (…)

Nu ne jucăm cu viața oamenilor, mai ales că statistica poluării şi a afecţiunilor respiratorii este la cote alarmante.

În luna decembrie am dispus două controale, unul pe fond, condus de Garda Naţională de Mediu, Garda de Mediu Prahova, Garda de Mediu Bucureşti, la operatorul economic pentru a verifica sesizările şi totodată am trimis corpul de control al ministrului pentru a verifica dacă în ultimii ani instituţiile din subordinea Ministerului Mediului şi-au făcut treaba cu profesionalism şi şi-au îndeplinit sarcinile prevăzute prin lege de verificare şi sancţionare a oricăror abateri”, a scris ministrul Mediului pe Facebook.

Acesta a explicat, în aceeaşi postare: “Deşi firma avea obligaţia de a depozita deşeurile medicale, până la incinerare, în camera frigorifică, acestea erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deşeuri.

Deşi avea obligaţia de a depozita pe o platformă betonată de 480 mp, deşeurile erau depozitate neconform, pe o suprafaţă neamenajată, de zece ori mai mare, aproximativ 5.000 mp, inclusiv pe sol.

Înţeleg din raportul din decembrie al celor de la Garda Naţională de Mediu că o serie de măsuri urgente i-au fost trasate cu termen de implementare până pe 15 februarie 2020, iar în caz de neîndeplinire propunerea este de suspendare a activităţii.

Totodată, vreau să vă anunţ că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului, am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate, în opinia noastră, o serie de abateri foarte grave, pe care, dacă îmi permiteţi, nu aş dori să le comentez acum, aşteptând să văd cum evoluează dosarul”, a mai precizat ministrul Costel Alexe, citat de evz.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine