2020-08-04 21:14

Alertă meteo ANM! COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de furtuni până pe 5 iunie

 |  08:21
Alertă meteo ANM! COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de furtuni până pe 5 iunie

ANM a emis duminică trei avertizări de fenomene meteo severe, de la cea mai puţin periculoasă, informare meteo, până la un cod portocaliu de vreme severă. Toată săptămâna viitoare este vizată de intemperii.

INFORMARE METEOROLOGICĂ. În intervalul 02 iunie, ora 14 – 05 iunie, ora 10, vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

COD GALBEN între 02 iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12. În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

COD PORTOCALIU între 02 iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz