2020-08-09 21:05

Alertă meteo! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara

 |  11:05
Alertă meteo! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică cu averse, vijelii şi grindină, valabilă pe parcursul acestei zile în 37 de judeţe şi a prelungit până vineri seara informarea de vreme instabilă şi disconfort termic în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 iunie, ora 12:00 - 20 iunie, ora 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Moldova, în vestul Dobrogei şi local în Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

Pe de altă parte, până vineri, la ora 23:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 40 l/mp.

Meteorologii avertizează că disconfortul termic se va menţine ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste mesaje prin avertizări de vreme severă imediată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz