2020-08-04 23:56

Alertă meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele trei zile

 |  10:59
Alertă meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele trei zile

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi instabilă în următoarele 72 de ore, iar această instabilitate se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Un număr de 37 de judeţe se află sub Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pe parcursul zilei de vineri, potrivit unei noi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform comunicatului ANM, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ANM anunță cod galben

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 22

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz