2020-08-12 13:23

UPDATE. ALERTĂ. O femeie a MURIT, surprinsă de o AVALANȘĂ în Munții Vrancei. Alte 29 de persoane aflate în zonă sunt în stare de ȘOC

 |  13:44
UPDATE. ALERTĂ. O femeie a MURIT, surprinsă de o AVALANȘĂ în Munții Vrancei. Alte 29 de persoane aflate în zonă sunt în stare de ȘOC

Salvamoniştii şi poliţişti ai secţiei de Poliţie Tulnici intervin sâmbătă la prânz pentru localizarea şi salvarea unei femei care ar fi fost surprinsă de o avalanşă în Cheile Tişiţei, în județul Vrancea. Femeia are în jur de 36 de ani şi este din Bucureşti.

UPDATE 15.05 Conform informațiilor TVR, femeia de 36 de ani a murit.

UPDATE 14.56. Femeia a fost descoperită în albia râului Tişiţa, a fost recuperată şi i se aplică manevre de resuscitare de către echipajul SMURD.

Alte 29 de persoane ar fi blocate în zonă în urma avalanşei, însă, potrivit ISU Vrancea, acestea ar fi în afara oricărui pericol.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru Mediafax, că în momentul producerii avalanşei în zonă se aflau două grupuri de turişti, însoţiţi de salvamontişti.

”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins. O persoană este dispărută şi căutată la această oră”, a spus Cornoiu. Potrivit acestuia, avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tişiţei, a fost una atipică, de scurtă durată.

”Este vorba despre o femeie de 36 de ani prinsă sub zăpadă. Apelul de urgenţă a fost în jurul orei 12.05, sunt mulţi salvatori la faţa locului. Celelalte persoane sunt blocate pe munte, nu sub zăpadă, sunt în siguranţă. Salvatorii încearcă să o găsească pe femeia dispărută, primii au ajuns la faţa locului poliţiştii, jandarmii şi salvamontiştii din zonă, operaţiunea de căutare este în plină desfăşurare”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Operaţiunea de salvare continuă la această oră pe versanţii de la Cheile Tişiţei, o zonă frecventată de numeroşi turişti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-03

In legatura cu acest articol...

RISC însemnat de producere a AVALANȘELOR în Munţii Făgăraş şi în Bucegi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz