2020-08-14 18:05

UPDATE: Sunt nouă români MORȚI în tragicul ACCIDENT rutier în Ungaria

 |  21:56
UPDATE: Sunt nouă români MORȚI în tragicul ACCIDENT rutier în Ungaria

Șapte români au murit într-un accident rutier petrecut în Ungaria. Incidentul s-a produs pe drumul național 4, la kilometrul 58. Mașina era înmatriculată în România, iar în microbuz era un număr neprecizat de pasageri.

UPDATE: Nouă români au murit în accidentul rutier ce a avut loc marţi în apropiere de Budapesta, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat marţi, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia şapte persoane au murit, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul a activat celula de criză a MAE. "Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România", se precizează în comunicat.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

"Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa", potrivit sursei citate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă şi se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Din datele obţinute de echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

ANONIM
23 Mai 2018

Cine a luat ȘPAGA pt. PERMIS ?????
ANONIM
23 Mai 2018

Oare din ce judet sunt? Oare ce transportator era, privat sau de la o firma de turism? Asta ar fi bine de stiut pt ca poti avea nevoie sa mergi oricand si starea lucrurilor ar fi bine de stiut, adica ce sa eviti, ca poate mergi cu trenul pan la urma! Face si presa informare.... accidentala, parca ar fi unul incapabil sa-si inchida gura, pe care il vede unul destept si iute ii aplica pe limba hartia cu clei de prins muste si ii intra cate o musca toanta.. asa si stirea asta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz