2020-05-25 18:55

ALERTĂ. Asocierea dintre NAVAL Group din Franța și Șantierul Naval CONSTANȚA, a câștigat licitația pentru furnizarea CORVETELOR. Valoarea contractului – 1,2 miliarde de euro

 |  16:33
ALERTĂ. Asocierea dintre NAVAL Group din Franța și Șantierul Naval CONSTANȚA, a câștigat licitația pentru furnizarea CORVETELOR. Valoarea contractului – 1,2 miliarde de euro

Romtehnica SA, compania care a organizat licitația pentru cele patru corvete militare destinate Forțelor Navale, a comunicat, marți, asocierii dintre compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța, că a câștigat licitația pentru furnizarea de corvete multifuncționale, potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Decizia vine pe fondul retragerii contestației depuse de compania italiană Fincantieri.

„Vă facem cunoscut că, în urma finalizării procesului de evaluare a ofertelor finale depuse în cadrul procedurii specifice pentru atribuirea acordului – cadru de furnizare a produsului Corvetă multifuncțională, oferta dumneavoastră a fost declarată câștigătoare. (…) Având în vedere că achiziția se realizează din fonduri publice, vă informăm că autoritatea contractantă intenționează să facă public prețul total al ofertei câștigătoare”, se arată în documentul citat.

Naval Group (Franţa), Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia) au fost competitorii în licitaţia organizată de statul român. Potrivit informaţiilor apărute în Newsweek România și confirmate parțial de ministrul Gabriel Leș, Naval Group ar fi depus o ofertă de 1,2 miliarde de euro, celelalte oferte fiind de 1,25 miliarde de euro (Damen) şi 1,34 miliarde de euro (Fincantieri).

Procedura a fost întârziată luni bune din cauza mai multor proceduri administrative sau în justiție. Astfel, la începutul anului 2019, Ministerul Apărării Naţionale (MapN) a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale și a sesizat Parchetul Militar, arătând că există „suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. Între timp, dosarul a fost declinat la DNA.

În plus, compania italiană Fincantieri a depus o contestație, retrasă însă după ce Fincantieri și Naval Group au decis să colaboreze în alte proiecte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine