2019-08-19 16:22

ALERTĂ. Laura Codruța KOVESI, cercetată disciplinar de Inspecția JUDICIARĂ.Ce i se impută, de această dată, șefei DNA

 |  16:12
ALERTĂ. Laura Codruța KOVESI, cercetată disciplinar de Inspecția JUDICIARĂ.Ce i se impută, de această dată, șefei DNA

Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a început acţiunea disciplinară faţă de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi, urmând ca CSM să decidă în ce fel va răspunde aceasta.

Inspectorii judiciari spun că Kovesi a săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce şi-ar fi desemnat consilierul judecător să facă controale la două servicii teritoriale, informează News.ro.

„(...) A încălcat cu ştiinţă dispoziţiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se referă la competenţa de a dispune şi a efectua controlul tematic, (...) prin desemnarea consilierului procurorului şef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale”, arată Inspecţia Judiciară.

Inspectorii mai spun că, prin acest fapt, şefa DNA şi-a încălcat atribuţiile.

De asemenea, arată Inspecţia Judiciară, prin încălcarea regulamentului şi desemnarea unui magistrat aflat în incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalităţii, imparţialităţii şi regulilor fundamentale şi prestigiului şi credibilităţii actului de justiţie în înfăptuirea căruia a fost implicată Direcţia Naţională Anticorupţie.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la modul în care va răspunde Kovesi.

Aceasta este cea de a doua acţiune disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciara împotriva şefei DNA.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA.

Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa..” constând  în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65  alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-11Parerea ta...

DR.FU MAN CIU
11 Apr 2018

Nu mai stie partida borfasilor ce sa mai nascoceasca sa o faca pe Codruta sa se sature de atata jigodism din partea MJ aka Tudorel Toader aka Titi Masonul !Dupa al doilea mandat al lui Iohannis, sa o vedem presedinta Romaniei!
TRADATORI DE TARA
11 Apr 2018

TIMPITI . SE ASCUNDE DUPA FUNCTI SI LEFURI . SA O BATA LA POPOUA CU NUIELUSA . A-TI DISTRUS OAMENI SI FURAT TARA , ECONOMIA SI RESURSELE . MAI RAMIN 15 MILIOANE DE CETATENI INFIRMI SI LASI . IAR EI ISI DAU SCAUNE SI FUNCTI , CIT TOATA AMERICA LUI LICURICI . TRAIASCA HOTIA , FRATIA SI MAGHIARIMEA BINE LA NOI IN TARA .
ANONIM
11 Apr 2018

DISCIPLINAR POTI FI CERCETAT chiar daca AI DAT SAU NU UN PIRT CAND NU TREBUIE SI UNDE NU TEREBUIE chiar daca nu ai mincat sau ai mancat fasole Ro tara de KKT........................
ANONIM
12 Apr 2018

si kodruta e tot o hoata si o bandita a facut ceva pentru fraudele de la aeroportul din Sibiu ? nimic . desigur doar era hunul KOVESI implicat care ii este atat de drag incat nici la numele lui nu a renuntat dupa divort de parca arfi ceva nobil cu blazon si nu un porc de agent al Ungariei in Romania un fel de tokes dar mai tacut mai smecher Dar dosarul de coruptie al lui SERGIU LASCU de la GAZ MEDIAS s-a mai auzit ceva? nimic Asa ca n-o mai ridicati in slavi ea provine dintr-o familie de comunisti hoti banditi in frunte cu tac'su S-a imbarligat cu psihopatul de coldea si au tradat la comanda strainilor o NULITATE in materie de drept Egala cu UDREA CU DRAGNEA CU BASESCU CUTOTI BANDITII DIN POLITICA ROMANEASCA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray