2019-07-22 23:44

SCANDAL pe Codul de procedură penală. Aleșii au dat VOTUL FINAL pe repede înainte

 |  18:08
SCANDAL pe Codul de procedură penală. Aleșii au dat VOTUL FINAL pe repede înainte

Codul de procedură penală a fost adoptat luni seara în Camera Deputaților, după peste patru ore de dezbateri şi scandal.

UPDATE: După puțin timp de dezbateri, Codul de procedură penală a fost adoptat.

UPDATE: Dezbaterile pe tema Codului de procedură penală din Camera Deputaților au început cu o pauză, opoziţia fiind nemulţumită că nu a avut timp să citească modificările făcute de Comisia Iordache. De altfel, spun ei, atâta timp cât raportul comisiei nu a ajuns în plen, nu au ce să voteze. Întrebat de ce se grăbesc aleşii Puterii să voteze Codul de Procedură Penală, preşedintele Comisiei Speciale, Florin Iordache, nu a vrut să răspundă şi a fugit de presă.

Pentru raport au votat 15 parlamentari, iar alţi şase au votat împotrivă.Potrivit Agerpres, printr-un amendament aprobat s-a stabilit că absenţa nejustificată a avocatului nu poate să atragă consecinţe juridice în privinţa inculpatului.Membrii comisiei au admis şi un amendament potrivit căruia în luarea deciziei asupra existenţei infracţiunii şi a vinovăţiei inculpatului instanţa hotărăşte motivat, cu trimitere la toate probele evaluate. Condamnarea se dispune doar atunci când instanţa are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială.Conform prevederilor adoptate, măsurile asiguratorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate dacă există probe sau indicii temeinice că bunurile în cauză au fost obţinute din activităţi infracţionale. Măsurile asigurătorii nu pot depăşi o durată rezonabilă şi vor fi revocate dacă această durată este depăşită sau dacă temeiurile avute în vedere la luarea lor nu mai subzistă.Un alt amendament stipulează că, la verificarea în cursul judecăţii, dacă se constată că actele sau probele efectuate sau administrate în cursul cercetării penale sunt lovite de nulitate acestea sunt eliminate din cauză, indiferent de soluţia pronunţată în cursul verificării prealabile.De asemenea, printr-un alt amendament al PSD admis s-a stabilit că recursul în casaţie în favoarea inculpatului poate fi declarat oricând. 

În cursul zilei de luni, deşi discuţiile comisiei conduse de Florin Iordache erau încă în desfăşurare, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, anunţa că lucrările se vor termina la timp, iar proiectul Codului va ajunge la plen în jurul orei 18.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

ANONIM
18 Iun 2018

Articolul informează că deputații opoziției susțin că modificărie legislative au fost adoptate într-un mod abuziv, parlamentarii conduși de Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, neacceptând dezbateri democratice pentru adoptarea modificărilor la actele normative ?
JUSTITIE
19 Iun 2018

indiferent ce va face haita de infractori psd alde tot va infunda puscaria si se vor duce acolo unde le este locul.oricum legile pot fi schimbate ca aceasta haita va disparea in negurile istoriei.mai exista judecatori care sa scape tara de aceasta grupare de crima organizata.timpul a expirat pentru ei.
ILIE DLS
19 Iun 2018

Justiție. Știți ce memorie are musca ?? de maxim 30” .Aviz. Macovei și Prună , au modifict prin asumare , codul de procedură penală , și asta ” noaptea ca hoții ” Atunci nu v-am auzit vocalizele .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray