2020-02-21 15:06

Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă

 |  06:56
Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă

Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă. Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile a lui Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, cu un prejudiciu în valoare de 10 milioane euro. Alături de Alin Ionescu, şi contabila firmei Shelter Security, Cristina Aron, a fost arestată preventiv. Decizia instanţei nu este definitivă.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi, pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizate persoane și societăți din domeniul serviciilor de pază și securitate. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane de euro, potrivit Antena 3.

Alături de Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, procurorii au reţinut-o şi pe contabila societăţii. Cei doi vor fi prezentaţi marţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat, că Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, şi contabila firmei Shelter Security Cristina Aron, care au fost audiaţi, alături de alte zece persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, nu şi-ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectaţi.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis ordonanţe de reţinere doar pentru Alin Ionescu şi Cristina Aron.

Una dintre firmele implicate în acest dosar, „Shelter Security”, îi aparţine soţului cântăreţei Cristina Spătar, omul de afaceri, Alin Ionescu. Oamenii legii au făcut verificări și la locuințele unor persoane fizice, prieteni și angajați ai acestuia. 

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat, că Alin Ionescu și-ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme pe numele lor. Ulterior, între ”Shelter Security” și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de soţul Cristinei Spătar au avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.

Polițiștii au efectuat luni dimineaţa mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, fiind vizate locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane euro.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că un număr de 80 de polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la D.G.P.M.B., specialiști criminaliști și S.I.A.S. – I.G.P.R. (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, desfăşoară o operaţiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul serviciilor de pază și securitate.

Potrivit sursei citate, perchezițiile s-au desfăşurat într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Astfel, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro. Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Poliţiştii au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, 12 persoane urmând a fi aduse la audieri.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-01Parerea ta...

MIKI
01 Oct 2014

Asa pateste daca umbla dupa bani...uite ingerul ei pazitor ...ca fura ca sa stea in lux...la tara....Dupa ce a trecut de la unul la altul...ete ca duce pachete la Parchet. Felicitari justitiei!!
MIKI
01 Oct 2014

Si ca sa fie neamu'prost fudul...dupa ce ca isi fac casa la tara...ca deh...capitala e scumpa..isi mai pun si initialele pe gard. Numele prostilor scris pe toate gardurile. Mare lucru sa te admire taranii din comuna si tiganii care trec prin fata cu caruta...Uite unde erau cultii si intelectualii rafinati...Sa mori de ras! Nasol sa cazi de sus; nu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine