2020-07-14 08:01

Alte escrocherii pe sume exorbitante din bani publici puse la cale de Robert Negoiță

 |  08:47
Alte escrocherii pe sume exorbitante din bani publici puse la cale de Robert Negoiță

Mai mulți consilieri locali ai Sectorului 3 al Capitalei îl acuză pe edilul Robert Negoiță că vrea să arunce banii publici pe fereastră. Potrivit acestora, edilul vrea să aloce mai multe milioane de euro pentru proiecte de infrastructură care sunt defapt fianantate de Primăria Capitalei.

Consiliul Local Sector 3 a adoptat, în ședința de luni, un proiect de hotărâre privind construirea a două pasaje rutiere subterane pe direcția șoselei Mihai Bravu, a unui pasaj pietonal subteran în dreptul stației de tramvai Laborator și crearea a două benzi de circulație pe Calea Dudești.

"Se aprobă indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Creșterea mobilității urbane prin fluidizarea traficului auto pe șoseaua Mihai Bravu (de la intersecția cu str. Baba Novac până la str. Peneș Curcanul)", prevede proiectul de hotărâre adoptat.

Potrivit referatului de aprobare, inițativa vizează creșterea atractivității și siguranței deplasărilor rutiere și pietonale și are că obiectiv principal creșterea mobilității urbane prin fluidizarea traficului auto în intersecțiile dintre șoseaua Mihai Bravu cu Calea Dudești - bd. Camil Ressu și Calea Vitan și decongestionarea traficului rutier cu precădere pe relația Calea Dudești - bd. Camil Ressu și Calea Vitan.

Modernizarea infrastructurii rutiere presupune, totodată, lucrări de deviere a tuturor rețelelor subterane din amplasament, care intră în incidența cu obiectivul proiectului. Pe amplasamentele destinate construirii obiectivului de investiții există toate tipurile de utilități ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajele rutiere subterane și pasajul pietonal subteran.

"Pentru realizarea acestor deziderate a fost întocmită documentația tehnico-economică prin care s-a descris situația existența, caracteristicile principale, costurile estimative și principalii indicatori tehnico-economici la valoarea totală de 347.506.755,23 lei inclusiv TVA", conform referatului.

Înainte să se treacă la vot, consilierul local USR Liviu Malureanu a afirmat că municipalitatea ar trebui să se ocupe de astfel de investiții, care ar trebui să fie suportate din bugetul Primăriei Capitalei sau măcar această să aloce o parte din bani.

"Știu că era un proiect de lărgire a Caii Dudești, care ținea tot de Primăria Generală. Noi o să lărgim acum - să zicem - un sfert din proiectul acela (...) de ce nu se poate o colaborare cu Primăria Generală? (...) Pe lângă asta, o să stricați tot ce ați făcut acolo - pavele, ați plantat copaci în față Primăriei", a spus consilierul local USR Ionel Moldoveanu.

Consilierul local PNL Inocențiu Voinea a avut aceeași poziție.

Și consilierul PMP Cristian Petrescu a spus că de aceste pasaje prevăzute din proiect o să beneficieze nu numai locuitorii Sectorului 3, ci și toți bucureștenii și alți cetățeni din afară Capitalei și că Sectorul 3 face treaba celor de la PMB. "Le facem nu numai treaba, ci și cheltuim banii Sectorului 3 pentru restul lumii", a afirmat Petrescu.

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că aceste lucrări trebuiau făcute demult de Primăria Capitalei.

"Sper să găsim modalitatea că măcar Primăria Generală să suporte costurile proprii cu devierea liniei de tramvai, cu semaforizarea, devierea rețelei de RADET (...) Sunt foarte bucuros că avem acea hotărâre de Consiliu General de anul trecut prin care ne da voie să intervenim pe zona administrată de Primăria Generală, în speță bulevardele despre care discutăm", a adăugat Negoiță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-01Parerea ta...

CRISTIAN
01 Apr 2020

E admirabil acest proiect dar consilierii au dreptate - nu e lucrare de primarie de sector, e lucrare de Primaria Capitalei. De pasasul de la N.Grigorescu - Splai Dudescu se mai stie ceva??? Cum ala cum a ramas? Bani aruncati pe apa sambetei.
CETATEAN
01 Apr 2020

Pe calea Dudesti trebuie facut ceva . Urgent
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz