2020-02-19 13:17

Ambasada SUA, despre decizia CCR privind revocarea lui KOVESI: Urmărim îndeaproape evenimentele

 |  16:17
Ambasada SUA, despre decizia CCR privind revocarea lui KOVESI: Urmărim îndeaproape evenimentele

Ambasada SUA la Bucureşti spune că urmăreşte îndeaproape evenimentele, comentând astfel decizia CCR, care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

"Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României", a transmis Ambasada SUA la Bucureşti, joi, la solicitarea News.ro.

Curtea Constituţională a constatat miercuri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Toader mai susţine că şeful statului nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul Justiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-31Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Mai 2018

Daca Romania putea sa rezolve singura combaterea coruptiei nu mai era nevoie de dNA..doar ca bolsevicii si mafiotii nu se aresteaza intre ei pentru ca au avut permanent afaceri impreuna..americanii stiu bine chestiile cu coruptia de la noi
ANONIM
31 Mai 2018

O ambasada NU are voie sa se implice in treburile interne ale tarii in care este acreditata. De aceasta data ambasada SUA a raspuns corect. Urmareste dar, Nu da lectii si Nu intervine in treburile interne ale Romaniei.
COSTEL
31 Mai 2018

Pentru prima data vad ca Ambasada SUA isi cunoaste atributiunile. Ambasada SUA NU TREBUIE SA SE AMESTECE INTREBURILE INTERNE ALE ROMANIEI. NICI RUSIA , NICI SUA SI NICI ALTE AMBASADE din Romania bu au dreptul sa dea indicatii. Suntem deocamdata independenti si suverani. Macar teoretic...Asa ca domnule ambador al SUA nu intervenii sa ne dai lectii....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine