2019-10-19 23:25

Ambasadorul României în SUA, George Maior, audiat marţi la Comisia de control al SRI

 |  09:42
Ambasadorul României în SUA, George Maior, audiat marţi la Comisia de control al SRI

Fostul director al SRI, ambasadorul României în SUA, George Maior, este aşteptat marţi la Comisia de control al SRI pentru explicaţii în legătură cu declaraţii făcute la comisie de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu.

"Pot să vă confirm că va veni marţi la ora 11.00. Chiar de la ora 10.30 ne vom vedea, aşa cum am făcut şi cu ceilalţi invitaţi, la biroul preşedintelui comisiei, după care vom merge împreună la şedinţa de comisie", a precizat luni, la Antena 3, preşedintele comisiei, social-democratul Claudiu Manda, adăugând: "Avem lucruri de lămurit în urma audierii domnului Horia Georgescu".

Manda a apreciat că e o ocazie bună ca George Maior să lămurescă aspectele care îl vizează, amintind că acesta a spus la precedenta audiere că îl ştie vag pe fostul şef al ANI, în timp ce Horia Georgescu a afirmat că se vizitau şi a prezentat SMS-uri pe care şi le trimiteau.

Săptămâna trecută, Manda declara: “Am avut un schimb de SMS-uri cu domnul Maior în care i-am spus că trimitem către MAE această invitaţie, deci ştie, nu poate spune că nu ştie. I-am şi spus că nu vom purta discuţii pe subiectul legat de domnul Giuliani (…) noi avem de clarificat aspectele spuse la momentul respectiv, în luna mai, cred, de domnul Horia Georgescu”.Preşedintele Comisiei SRI a explicat că, imediat după audierea fostul director ANI, Horia Georgescu, s-a decis o nouă audiere a ambasadorului Româniai în SUA.

“Noi, imediat după ce l-am audiat pe domnul Maior şi ulterior pe domnul Horia Georgescu, am decis în Comisie că va fi nevoie de încă o audiere a domnului Maior şi să vedem când facem această audiere. Am şi trimis la momentul respectiv o adresă către domnul Maior, la ambasadă, şi către MAE (…) Am văzut în spaţiul public că a venit domnul Maior în România, din păcate, cei de la MAE nu ne-au comunicat acest lucru ca să putem să formăm o astfel de Comisie, ne-au trimis la un moment dat un răspuns în care ne-au spus să stabilim noi o perioadă, însă noi aveam toată disponibilitatea de a discuta (…)”, a declarat Manda.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-04Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
04 Sep 2018

Normal excelenta sa , domnul ambasador, G.Maior ar trebui rechemat de la post. Nu a slujit interesesle tarii care l-a trimis in aceasta misiune. La noi, nu exista normalitate si sunt convins ca domnul presedinte nu-l va rechema." SUNTEM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL."...a spus cineva
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Sep 2018

Maior nu a fost numit de Johannis,si chiar a conspirat cu grupul Cocos,Udrea Ghitza sa-i blocheze candidatura la presedintie//deci nu au nimic in comun E o chestie extrem de ciudata de ce ambii ambasadori atat MAior cat si Klemm au ramas in functie interimari desi presedintii care i-au numit au terminat mandatele
ANONIM
04 Sep 2018

Maior tradator infect de aceea a ramasin functie DOAR NU CREDETI CA PLEDEAZA PE UNDEVA PENTRU ROMANI SI ROMANIA
ADEVARUL DOARE
04 Sep 2018

Maior a facut o declaratie corecta cand a afirmat ca rudolph GIULI-BANII este o persoana privata si a primit bani pentru lobby. Banii au fost dati de organizatia mafiota psd-alde din taxele si impozitele contribuabilului roman pentru salvarea de la puscarie a borfasului drak-nea , care a furat banii de HRANA A COPIILOR ORFANI DIN TELEORMAN.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray