2020-07-14 12:18

Ambasadorul SUA, avertisment fără precedent: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”

 |  23:01
Ambasadorul SUA, avertisment fără precedent: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a cerut vineri Parlamentului român să repare prejudiciile cauzate de fosta guvernare PSD și să modifice legislația care i-a ajutat pe infractori. Acesta a susținut, la sediul MAI, declarații comune cu mai mulți miniștri români.

„Una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere pentru al doilea an consecutiv, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane.

Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate, numărul de condamnări și urmăriri penale pe traficul de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară”, a spus Zuckerman.

El a susținut, la sediul MAI, o serie de declarații comune împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea.

„La scurt timp de la venirea mea în România m-am întâlnit cu ministrul justiției și cu alți membri ai Guvernului Orban.

Am încredere în angajamentul acestui guvern de eradicare a acestui flagel, însă membrii Guvernului știu că se confruntă cu o moștenire reprezentată de politic, corupție și rețele infracționale care le împiedică fiecare mișcare.

M-am întâlnit regulat cu ministrul justiției, de Interne și alte persoane. Au depus eforturi susținute pentru urmărirea penală a infracțiunilor de trafic de persoane, dar trebuie făcut mai mult.

Bandele de crimă organziate au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut.

Astăzi vă anunț cu mândrie că împreună ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autoritățile române să pună capăt rușinii traficului de persoane.

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu sigur pentru traficanți de persoane niciunde. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

În încheiere fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a urmări rapid infractorii, pentru a confisca câștigurile obținute ilegal din traficul de persoane, pentru a proteja mai bine victimele și pentru a repara prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine”, a spus Zuckerman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

NATALIA
27 Iun 2020

Legile justitiei le modifica parlamentul iar pt acest lucru ne trebuie alta majoritate iar acest aspect va fi posibil dupa alegerile din decembrie Cu nenorociti si bulangi precum ponta ,ciolacu ,tariceanu ,nicolicea sau serban nicolaie nu se poate face nimic Jigodiilor mai sus enuntati le va da poporul roman un bilet de calatorie doar DUS la mama dracului
SORIN
27 Iun 2020

Ambasadorul Sua este doar un oaspete in tara noastra, poate cel mult sa isi exprime un punct de vedere prin intermediul MAE. A cere rasp[cat Parlamentului sa modifice unele legi , chiar facute de o majoritate parlamentara toxica cum este a noastra este de neacceptat. Este un comportament similar celui manifestat pe vremuri de Inalta Poarta Otomana. Ce ar fi ca ambasadorul roman la Washington sa ceara demisia lui Trump pentru derapajele sale de care rade o lume intreaga? Cu atat mai mult cu cat actualul ambasador, in functie pina in iarna, dupa alegeri, este de origine romana si probabil a uitat cat ne plac noua acesti vechili si aerele de stapani atotcunoscatori la toate si ca vine dintr-o tara unde au loc mari tulburiari cu privire la democratie.
MULTI LA NR.
27 Iun 2020

Cu avocatul poporului care este pe o alta lungime de unda si cu roba murdara nu poți aduce schimbările mult dorite .
ISTORIC
28 Iun 2020

Cica face limbi drepte . La facut scapat pe ucigasul lui teo peter . Ceva este putred si cu fetele de la deveselu
LILIANA
28 Iun 2020

DUMNEZEU SA-I DEA CELE NECESARE LUI Adrian Zuckerman SI MULTA MILOSTENIE, CA SI IN ROMANIA SA SE INTAMPLE ANUL ACESTA CE S-A INTAMPLAT LA INCEPUTUL ANILOR '90 IN COREEA DE SUD. DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN.
COMISARUL PARAIPAN
28 Iun 2020

asa este traficul de persoane e mostenirea mafiota din 1990....dar administratia clinton nu a zis nimic,se faceau ca ploua.Noroc cu Donald Trump ca se misca in sfarsit ceva
COSINSCHI CONSTANTIN
28 Iun 2020

Orice ajutor ,orice sprijin ,orice sfat primit care conduce la prinderea ,pedepsirea si confiscarea banilor rezultati din traficul de persoane trebuie primit si fructificat.Conteaza siguranta cetateaqnului roman.Doar mafioti se vor opune pentru a lasa Legea asa cum este acum.Fara majoritate in Partlament Guvernul Orban nu poate propune legi mai bune ,mai radicale si mai eficiente,Mafioti vor sprijini mereu psd ul care le a tolerat afacerile cu traficul de persoane.Deci tot la urna trebuie sa avem curajul sa votam pentru democratie libertate si adevar-pentru PNL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz