2020-02-18 21:15

Ambasadorul SUA, îngrijorat de modificarea Codurilor Penale. Ce spune despre Klaus Iohannis

 |  22:16
Ambasadorul SUA, îngrijorat de modificarea Codurilor Penale. Ce spune despre Klaus Iohannis

Modificările propuse pentru codurile penale şi de procedură penală sunt urmărite îndeaproape de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Hans Klemm este îngrijorat că unele dintre modificările propuse de către parlamentari ar putea pune piedici colabărării României cu America în domeniul justiţiei.

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România: Vrem să ne asigurăm că orice schimbări ale legilor întăresc sistemul de justiţie din România. Noi vrem doar să ne asigurăm că pe măsură ce sunt avute în vedere schimbări, să nu facă dificilă sau chiar imposibilă colaborarea cu instituțiile din SUA, cooperarea procurorilor cu omologii români.

Reporter: Sunteţi îngrijorat că asta s-ar putea întâmpla?

Hans Klemm: Da. Da. Da. De asta monitorizăm îndeaproape. A fost o discuţie despre ce dovezi pot fi prezentate Curţii într-un caz penal, cum acea dovadă este colectată, dacă face imposibilă, de exemplu, folosirea monitorizărilor video... aceasta ar putea constrânge abilitatea noastră de a coopera cu cei care aplică legea în România.

Pe de altă parte, Hans Klemm l-a lăudat pe preşedintele Klaus Iohannis. Ambasadorul SUA crede că şeful statului a făcut foarte bine că nu a promulgat legile justiţiei, ci a cerut un punct de vedere Comisiei de la Veneţia. De altfel, SUA şi-a arătat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la modificările adoptate de către parlamentari.

Hans Klemm: Noi am făcut, cred, foarte clare îngrijorările noastre despre primul pachet de legi despre justiţie. Cred că decizia luată de preşedinte să trimită pachetul Comisiei de la Veneţia, ca să obţină sfaturi din exterior, este una foarte bună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Mai 2018

mafia lui Dragnea vrea sa instaureze DiCTATURA MAFIOTILOR BOLSEVICI impreuna CU TARFELE si SECRETARELE personale...deci ne indreptam spre cEAUSISMUL koreean din tele-morman
8 MAI MUNCITORESC
09 Mai 2018

Stire de fekale news - gubernatorul clama dragostea pentru klauni si alte afaceri ne-curate iar cu.r.ku.veaua rozalie se indeasa la pupa-n orificiul maron pe marele pescar ...
ANTI-REZIST
09 Mai 2018

hambasadoru' asta are obraznicie cat cuprinde. Si se vede de la o posta ca este de partea sistemului mafiot.
ANONIM
09 Mai 2018

Sunt ingrijorat de ingrijorarea ambasadorului. Se clatina Republica procurorilor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine