2020-07-03 22:36

Ambasadorul SUA, REACȚIE după scrisoarea lui Rudolf Giuliani

 |  16:30
Ambasadorul SUA, REACȚIE după scrisoarea lui Rudolf Giuliani

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a subliniat, joi, faptul că Rudolf Giuliani nu are nicio calitate oficială, iar opiniile avocatului sunt ale unei persoane private. Klemm a mai spus că SUA încurajează România să-și întărească instituțiile, inclusiv sistemul judiciar.

Aflat, joi, la Parlamentul României, la un forum de afaceri, Klemm a fost întrebat de jurnaliști cum comentează scrisoarea avocatului american Rudolph Giuliani către președeintele Klaus Iohannis, în care sunt criticate DNA și SRI și se cere amnistierea unor persoane condamnate în România. „Politica  Guvernului SUA este să nu comenteze asupra părerilor unor cetățeni particulari americani și nu am nimic de spus în plus. În ultimele zile au apărut câteva articole în presa americană despre asta și poate de acolo cititorii români ar putea afla mai multe. Repet, nu comentăm asupra părerilor unor cetățeni particulari ai SUA”, a răspuns Klemm. „Parteneriatul nostru este foarte larg, munca mea este să promovez securitatea cu partenerii noștri și cu aliatul nostru comun, România, de a promova valorile americane, de a încuraja îmbrățișarea de către România a viitorlui democratic, construirea instituțiilor puternice, inclusiv a sistemului judiciar, și, de asemenea, de a promova prosperitatea SUA și a României”, a mai spus diplomatul american. Întrebat despre întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu liderul PSD Liviu Dragnea, ambasadorul SUA în România a răspuns: „Am discutat multe lucruri. Dar cum a spus el ne-am concentrat pe relațiile economice dintre SUA și România”. 

Săptămâna trecută Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump a transmis o scrisoare autorităților din România prin care sunt denunțate abuzurile din justiție și prin care cerea o analiză a protocoalelor secrete. Giuliani spunea că e nevoie de o comisie de judecători internaționali care să facă o analiză corectă și că trebuie identificați magistrații care sunt vizați de dosarele DNA.   Rudy Giuliani a recunoscut miercuri că fost plătit de o firmă globală de consultanță pentru a trimite președintelui României scrisoarea ce contrazice poziția oficială a guvernului SUA, scrie Politico.eu.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-30Parerea ta...

MESAJ CORECT.
30 Aug 2018

Rudolph Giuli -BANII este un lobbyst care isi vinde numele pe bani grei dati de un impostor care vrea sa scape de puscarie. Mafia psd l-a platit din banii de taxe si impozite platite de romanii cinstiti si onesti. Scoaterea in afara legii a mafiei psd este singura solutie ptr. Romania.
NENEA ăSTA
01 Sep 2018

parcă spunea că pleacă, n-a mai plecat?! Ah...știu! Se apropie 18 septembrie, d-aia!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz