2020-02-21 14:54

UPDATE. Ample percheziţii DNA la APIA Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de corupţie

 |  10:04
UPDATE. Ample percheziţii DNA la APIA Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de corupţie

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii fac, luni dimineaţa, mai multe percheziții în locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București dintre care trei în sedii ale unor instituții publice. Acţiunea anchetatorilor are loc într-un dosar care vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. Descinderile DNA au loc la două sedii ale APIA București și la sediul APIA Ilfov, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București dintre care trei în sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, procurorii au cooperat cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operațional pentru documentarea cauzei.

Procurorii beneficiază în această cauză de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

SE FURA PESTE TOT?
05 Oct 2015

"Directorul de Tracțiunea din cadrul CFR Călători, Teodor Gavriș, a creat un adevărat imperiu al mitei. Gavriș i-a determinat pe mai mulți oameni de afaceri din domeniul reparațiilor de material rulant să îi dea mită. Mai multe fabrici de top din România, specializate în reparațiile de locomotive și vagoane, i-ar fi dat șpăgi grele lui Teodor Gavriș, director de tracțiune în cadrul CFR Călători, susțin procurorii DNA. Acesta controla două firme, Tevpag SRL și Blue Rev Power SRL, cu care ”căpușa” contractele derulate de CFR Călători pentru repația parcului feroviar" Autoritatea contractanta este CFR Calatori si era reprezentata la momentul respectiv de Dorobantu Valentin , director general "smart" director achizitii ,Carmen Maria Popescu , director economic , Miu Ileana, sefa jurudicului , Liliana Constantinescu,etc? Gavris Teodor era un pion bagat la inaintare de unii mai smecheri ca el iar acesti smecheri tremura acum de frica sa nu dea ceva pe "goarna" vinovatul de serviciu? Călin Mitică este acuzat de DNA că i-a dat mită lui Gavriș, suma de 412.000 lei pentru a câștiga două licitații pentru lucrări de raparații la celebrele săgeți albastre. Patronul firmei din Cluj s-a apărat și a declarat că în prima fază a pierdut licitația pentru revizia de tip R7 pentru trenul Desiro. Procurorii DNA susțin că Reloc SA Craiova a câștigat licitația pentru reparația unor automotoare din parcul CFR Căklători, cu motoare Volvo și cutie de viteză Allisson. Ulterior, Teodor Gavriș le-a propus celor de la Reloc ca o parte din lucrări să fie subcontractate către societatea Blue Rev Power SRL, pe care o controla direct, solicitarea fiind acceptată . DNA susține că acest contract de subcontractare era doar paravanul pentru mita pe care Gavriș o primea de la Reloc SA. În total, în conturile firmei Blue Rev Power SRL, controlată direct de Teodor Gavriș, a intrat suma de 513. 751 lei, plătită în patru t
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine