2020-08-08 04:19

UPDATE. Percheziţii DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri UE şi fals. Ministerul Fondurilor Europene, printre instituţiile vizate

 |  07:58
UPDATE. Percheziţii DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri UE şi fals. Ministerul Fondurilor Europene, printre instituţiile vizate

UPDATE, ora 9.51 Procurorii DNA fac percheziţii, luni dimineaţă, în Capitală şi în mai multe judeţe, într-un dosar care vizează posibile fraude cu fonduri UE şi fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013. Printre instituţiile vizate de anchetatoti se numără Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007 - 2013.

În acest dosar, procurorii fac 23 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Timiş, Caraş-Severin şi Teleorman, din care patru la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat, că cele patru instituţii unde au loc percheziţi sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara.

Procurorii sunt spijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizează fraude cu fonduri europene, iar percheziţii au loc atât în Capitală, cât şi în mai multe judeţe ale ţării.

La Timişoara, în acest dosar au loc cinci percheziţii. Procurorii DNA şi jandarmii au descins la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, dar şi la o casă de schimb valutar şi la un hotel din oraş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz