2020-07-15 15:25

Ample percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul medical. Prejudiciul - peste două milioane euro

 |  08:53
Ample percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul medical. Prejudiciul - peste două milioane euro

IGPR a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că polițiștii fac mai multe percheziții domiciliare, în București și în două județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții. Prejudiciul produs în acest caz ese estimat la peste două milioane euro.

"La data de 13 august, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 15 percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală", se arată în comunicatul IGPR.

Potrivit sursei citate, acțiunea vizează „documentarea activității unei clinici medicale private din București care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operațiuni fictive sau inexacte”

"Pentru a-și diminua obligațiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziții supraevaluate de la firme de construcții. La rândul lor, aceste societăți comerciale ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite", a completat IGPR.

Un număr de 58 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, luptători ai Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție ale județelor Ilfov și Teleorman participă la acţiune. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz