2020-07-05 16:37

Ample percheziţii într-un dosar privind livrări de medicamente pentru cancer, HIV/SIDA şi boli autoimune

 |  08:26
Ample percheziţii într-un dosar privind livrări de medicamente pentru cancer, HIV/SIDA şi boli autoimune

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București desfăşoară marţi dimineaţa 87 de percheziții în București și în alte 17 județe într-un dosar privind livrări intracomunitare de produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune şi a sindromului HIV/SIDA. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz se ridică la suma de 12 milioane de lei.

PTB a precizat, într-un comunicat de presă, că în cauză s-au emis 79 de mandate de aducere, iar la percheziții, care au loc la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, participă peste 300 de polițiști din Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, procurorii au început, în luna decembrie, urmărirea penală față de 74 de persoane fizice și juridice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 - 2014, suspecții au efectuat livrări intracomunitare de bunuri (produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice și hepatitei) în valoare totală de aproximativ 160 milioane de lei, bunuri pe care le colectau de pe piața neagră, fără documente justificative. Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor și pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, suspecții au înregistrat achiziții fictive de medicamente de la societăți afiliate sau cu comportament de tip fantomă", se arată în comunicatul de presa.

Sursa citată a mai menţionat că, în vederea însușirii sumelor de bani provenite de la partenerii externi, suspecții au creat circuite financiare prin care au transferat sumele de bani în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar și restituiți beneficiarului real.

Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz se ridică la suma de 12 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 65 milioane de lei.

Sesizarea a aparținut ANAF - Direcția Generală Antifraudă Fiscală, iar activitățile au fost desfășurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informații și ANAF - Direcția Generală Antifraudă Fiscală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-16Parerea ta...

CETATEAN
16 Dec 2014

Decaderea imperiului medical si societati . Sau injosit cei care au jurat lui Hipocrate . Cardul de sanatate URGENT .
DU-TE BA CETATENE
16 Dec 2014

cu cardu'tau unde vrei si-ti prieste! Da-l incolo de card! De ce esti pentru card? Nu stii ca toate datele tale pot fi 'vizionate' de orice smecheras? Cum e cu acordul prezumtiv prin acceptarea cardului la 'eventuala' donare de organe?! Personal, ma pish pe el de card! Prostii din guvern, din sanatate...'specialistii' gen Arafat nu sunt in stare sa localizeze un avion din Apuseni, nici sa vada un elicopter prabusit la Mamaia in care oamenii mor CA PROSTII - la fel ca la lovitura de stat, zisa Revolutie si tu ii dai inainte cu cardu'lu peste! Multa minte trebuie romanului ca sa vada cu ochii si cu urechile s-auda CEEA CE TREBUIE, nu ceea ce i se inoculeaza ca ar fi drept si bun pt.el...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz