2020-04-05 22:30

ANAF a găsit averea secretă a lui Dan Voiculescu

 |  10:16
ANAF a găsit averea secretă a lui Dan Voiculescu

ANAF a confiscat 100.000 de euro dintr-un cont din România al Crescent Commercial and Maritime Limited din Cipru în contul recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA, în care mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de detenție efectivă, informează Centrul de Investigații Media (CIM).

Fiscul și-a bazat acțiunea pe un document clasificat: un Raport de Activitate Suspect (SAR), primit în toamna lui 2016 de Ministerul român al Justiției de la Unitatea de Combatere a Spălării banilor din Cipru. În document, funcționarii ciprioți avertizau că, pe 2 septembrie 2016, dintr-un cont al Crescent Cipru de la o bancă din București a fost făcută o plată de 51.854 de euro către o firmă cipriotă, cu destinația „plată taxe”.

Documentul, consultat de reporterii CIM, poartă numărul ROG0009-2015 și a fost transmis cu scopul de a informa autoritățile române despre faptul că acel cont aparține Crescent Cipru, „iar beneficiarul real este Dan Voiculescu”.

Avocații Crescent Cipru au contestat însă în Justiție executarea contului companiei. Judecătoria Sectorului 5 le-a respins contestația.

Avocații Crescent Cipru au făcut apel la Tribunal și au câștigat pe un așa zis viciu de procedură. Judecătorul de la Tribunal nu a contestat „calitatea de debitoare” a firmei Crescent în dosarul de executare silită a lui Dan Voiculescu, nici măcar calitatea acestuia de beneficiar real al offshore-ului. Dar a criticat faptul că ANAF ar fi încălcat procedura atunci când nu a transmis și Crescent Cipru titlul executoriu și somația, ci doar lui Dan Voiculescu.

Procedura de executare a Crescent a fost anulată, însă judecătorii nu au obligat Fiscul să dea și banii înapoi offshore-ului cipriot. Crescent s-a adresat din nou Tribunalului și a cerut ca Fiscul să fie obligat să-i returneze banii luați în tentativa de a-l executa silit pe Voiculescu. Crescent Cipru are termen joi, pe 23 ianuarie 2020, la Tribunalul București.

Miza acestui litigiu – notează CIM – este însă mult mai mare decât cei 100.000 de euro pe care Fiscul i-a confiscat din contul Crescent. În joc este stabilirea clară a calității lui Dan Voiculescu de beneficiar real al firmei Crescent.

Cu acțiuni în valoare nominală de peste 3,5 milioane de euro, Crescent ar putea deveni ținta executării silite pentru întreaga sumă la plata căreia Voiculescu a fost condamnat în legătură cu privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Presa română a scris în repetate rânduri despre legăturile dintre offshore-ul Crescent și Dan Voiculescu, dar, în ciuda tuturor documentelor prezentate public de presa ultimilor 30 de ani, Voiculescu afirmă în continuare că nu el este în spatele firmei cipriote.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

MUNCA SI DISCIPLINA CORECT !
20 Ian 2020

ANAF a găsit averea secretă a lui Dan Voiculescu ? Sa radem cu pofta de amarul si vai de zilele noastre. "ANAF" Întrebarea zilei: Unde este dispărută marea industrie universala a ROMÂNIEI și cat sa recuperat din marea avere a ROMÂNIEI ?
OVIDIU
20 Ian 2020

nu este vorba despre nicio avere secreta a nimanui.
SILVESTU
20 Ian 2020

o dezinformare mai mar enu am vazut totul este o mare minciuna si este crezuta doar de creduli
MIRELA IANCU
20 Ian 2020

statul roman inca o data si-a demonstrat ineficienta.
SERGHEI
20 Ian 2020

voiculescu nu are nicio treaba cu crescent sau cu ce mai inventati voi aici.
MATEI JUCAN
20 Ian 2020

hai sa fim seriosi .....acum asta este marea problema a romaniei?
FRITZ
20 Ian 2020

dar de firma austriaca care taie paduri la sebes in judetul alba nu mai ziceti nimic?
DRAGOMIR CARMEN
21 Ian 2020

Mă micționez pe mine de râs!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine