2019-10-16 20:06

Analizele medicale ale preşedintelui Băsescu, efectuate cu un aparat second-hand. Firma producătoare nu-şi mai recunoaşte RMN-ul de la Spitalul Militar Central

 |  17:51
Analizele medicale ale preşedintelui Băsescu, efectuate cu un aparat second-hand. Firma producătoare nu-şi mai recunoaşte RMN-ul de la Spitalul Militar Central

Aparatul RMN de la Spitalul Militar Central Bucureşti, singura unitatesanitară ce poate efectua analizele preşedintelui Traian Băsescu, a fost înlocuit pe şest cu unul second-hand. Ministerul suţinecă aparatul a fost doar reparat, dar, de fapt, piesa de bază a dispozitivuluimedical a fost înlocuită, rămânând originale doar carcasa şi masa de lucru.Unicul importator al aparatelor RMN cum este cel de la Spitalul Militar susţinecă nu are nici o idee despre provenienţa piesei folosită pentru reparareadispozitivului. Traian Băsescu a anunţat că în luna ianuarie îşi va faceanalizele, conform legii, la SMC. Nu este exclus ca piesa achiziţionată pentruRMN-ul prezidenţial să fie “pirat”.

Aparatul de rezonanţă magneticănucleară (RMN) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Capitală a avut componenta de bază înlocuită cu una second-hand,potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale(ANMDM). Spitalul Militar Central este singura unitate sanitară ce poate realizaanalizele preşedintelui României. “În baza evaluării efectuate şi a documentaţiei puse la dispoziţie, s-aconstatat că magnetul echipamentului pentru diagnosticare prin rezonanţămagnetică a fost înlocuit cu un alt magnet second-hand similar. În aceastăsituaţie, conform prevederilor Legii 176/2000 privind dispozitivele medicale Art.5 şi Art. 8, am tratat instalaţia la care se referă solicitarea SpitaluluiMilitar Central din Bucureşti ca fiind un echipament modificat (magnetul estecomponenta de bază a aparatului) şi am eliberat «Avizul de Utilizare pentru DispozitiveleMedicale». Acest aviz permite punerea în funcţiune şi utilizarea documentuluimedical în reţeaua sanitară”, ne-au precizat reprezentanţii ANMDM.

Cu toate că a fost modificată componenta de bază a RMN-uluide la Spitalul Militar Central, Ministerul Apărării Naţionale susţine căaparatul vechi se află încă în unitatea sanitară, nefiind achiziţionat unulnou.

Rămâne un mister modul şi mai ales locul de unde a fostachiziţionat magnetul second-hand folosit pentru repararea RMN-ului. Uniculimportator al produselor Siemens (firma care produce modelul de aparat RMNdeţinut de Spitalul Militar Central) în România susţine că nu a livrat magnetulşi nu are nici o informaţie legată de provenienţa acestuia. “Noi am fost contactaţi pentru a repara aparatul. Am făcuto ofertă, dar am fost refuzaţi. Nu a fost achiziţionat magnetul de la noi. Arfi trebuit să ştim de provenienţa acelei piese, dacă este una de-a noastră.Este posibil să fie o piesă originală, cum poate să fie şi una pirat. Nu cunoscce firmă a livrat respectiva piesă. Nu există un alt importator al produselormedicale Siemens, în România”, ne-a declaratdirectorul Diviziei Medicale din cadrul Siemens România, Marian Ghinescu.

Unde îşi va face preşedintele analizele?

Preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat intenţiade a-şi efectua analizele medicale la începutul anului viitor, luni, în cadrulunei întâlniri cu liderii Federaţiei Sindicale Sanitas.

LiderulSanitas, Marius Petcu, l-a întrebat pe Traian Băsescu dacă a răcit. “Astaînseamnă că şi dumneavoastră, ca şi noi avem nevoie ca oricând de un sistemsanitar bine pus la punct”, a spus Marius Petcu. Băsescu a replicat că vaefectua o vizită medicală în luna ianuarie. “Eunu am avut timp nici să mă duc la doctor. Oricum, în ianuarie vin la voi pentruvizita medicală anuală”, a răspuns Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a pututefectua toate analizele medicale obligatorii, deoarece nu poate efectuaexamenul RMN decât la Spitalul Militar Central. "Aş fi foartebucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale până la stadiul lacare am reuşit să o fac. Spitalul care prin hotărâre CSAT trebuie să caute desănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect, şi până îi vin piesele nu pottermina vizita medicală. Am început-o în ianuarie, februarie", a declaratTraian Băsescu, în cadrul emisiunii “Naşul”, de la B1 TV, din 12.04.2010.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-28Parerea ta...

NEA FANE
24 Dec 2010

propun ca BADARANU sa fie SUSPENDAT sa-si faca controale medicale.in special la CAP.
VLAD
25 Dec 2010

Basescu a criticat intotdeauna medicina romaneasca si mai ales pe medicii romanai ca sunt prost, asa ca acum a ales sa-si faca analizele la vrajitoarea Cati pe care i-a prezentat-o amanta sa Elena Udrea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray