2019-08-20 04:04

Ancheta SRI a decis: GHIȚĂ minte, COLDEA nu a încălcat legea! Vezi de ce va fi totuși trecut în rezervă generalul

 |  13:19
Ancheta SRI a decis: GHIȚĂ minte, COLDEA nu a încălcat legea! Vezi de ce va fi totuși trecut în rezervă generalul

SRI anunţă că ancheta internă nu a relevat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, astfel că s-a propus repunerea pe funcţie a lui Florian Coldea, însă acesta a cerut eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă.

Serviciul de informații precizează, într-un comunicat dat publicităţii marţi, că, în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea general-locotenentului Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public. ”Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea”, se arată în comunicatul SRI, citat de News.ro.

Atribuțiile lui COLDEA, preluate de HELLVIG

Conform sursei citate, în cadrul aceleiaşi şedinţe, prim-adjunctul directorului a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie.

 ”Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI”, precizează comunicatul.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat, joi, că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează. Cea mai recentă a fost miercuri seară, când Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland.

Citește și

HELLVIG, șeful SRI, cere trecerea în rezervă a generalului COLDEA. Vezi cine va avea ultimul cuvânt


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17

In legatura cu acest articol...

Coldea. Biografia celui mai controversat ofițer român

HELLVIG, șeful SRI, cere trecerea în rezervă a generalului COLDEA. Vezi cine va avea ultimul cuvânt
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
17 Ian 2017

GHITZA MINTE?...........N U MINTE..........DOAR MAN PULEAZA PROSTII SPALATI P E CREIER CU HAZNALELE-TV. ............ESTE APA UDA? ....................DEPIN DE PE CINE INTREBI....... ......CA GHITZA MINTE DE INGHEATA SI APELE....OCEA NELE.............MARILE.. ........LACURILE......... ...FACE PARTIE DE SKI CU UDREA LA MAREA NEAGRA.... ...TRAGE O MINCIUNA GHITZ A.......SI UDREA TREI BAS INI.......SI INGHEATA MAR EA NEAGRA IN PANTA......C A SA SCHIEZI............. .TREBUE DOAR NISTE SUTE D E MILARDE DE EUROI CARATE PRIN DUBAI......HA HA HA STUPID PEOPLE........... ....ALLAHU AKBARRR....... PLATIM TERORISTII KUSHER. .....FACEM MOSCHEIA LA CA SA POPORULUI............. ....HA HA HA...........MO NA LISA DIN PLESCOI SI GH ITZA.......SEF RABINUL SI CURVA PLANETEI DIN MOSCH EIA CU TERORISTI KUSHER
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray