2019-10-20 04:10

Andreea Vass: Theodor Paleologu – un copil mic al unui om mare

 |  20:45
Andreea Vass: Theodor Paleologu – un copil mic al unui om mare

AndreeaPaul–Vass, consilier al premierului Emil Boc, susţine că nu a facut lobbyniciodată pentru Palatul Ştirbey şi că fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu,caracterizat "un copil mic al unui om mare", s-a întâlnit cuproprietarul proiectului de două ori, fără a-i impune cineva acest lucru.

DeputatulPDL Theodor Paleologu a declarat joi - în timpul unei dezbateri privindproiectul imobiliar pentru Palatul Ştirbey al lui Ovidiu Popescu, organizată deActive Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei în Capitală - că Andreea Vass,consilier al premierului, a făcut lobby pentru acest proiect, pe când el eraministru al culturii, în 2009, şi că Theodor Stolojan a fost cel care i-a cerutsă discute cu Andreea Vass despre acest subiect. "Nu am făcut lobbyniciodată pentru proiectul Palatului Ştirbey. Mi-am exprimat dorinţa de aclarifica situaţia unui investitor important purtat pe drumuri de birocraţie anibuni. Nu i-am cerut niciodată domnului ministru Paleologu aviz favorabilproiectului care însoţeşte reabilitarea Palatului Ştirbey. Dânsul ştie foartebine aceste lucruri. Am reclamat imobilismul Ministerului Culturii în a găsisoluţia cea mai bună. Starea de degradare în care a fost predat Palatul decătre Ministerul Culturii este deplorabilă. Rămâne nejustificată şi absenţaoricărui răspuns al aceluiaşi minister la propunerea investitorului de a preluaclădirea-monument, prin acordarea dreptului de preemţiune", spune AndreeaPaul-Vass, într-o postare pe blog intitulată "Theodor Paleologu: un copilmic al unui om mare".

Consilierularată că Paleologu lansează acum o acuzaţie foarte gravă la adresa sa,"deşi dânsul a acceptat să se întâlnească cu proprietarul de două ori,fără a-i impune cineva acest lucru". "Caracterul îl trădează rapid înaceastă situaţie. Îşi declară public incapacitatea de a refuza o întâlnire pecare o califică acum drept lobby, dar şi incapacitatea de a găsi soluţiapotrivită pentru reintroducerea Palatului Ştirbey în circuitul turistic. Sebucură infantil de şantierul care continuă să troneze de atâţia ani pe CaleaVictoriei. Abuzează de două nume, din care unul extrem de sonor, pentru a-şijustifica inabilităţile. Specialiştii de profil rămân singurii avizaţi să seexprime cu privire la fondul proiectului, nici eu, nici domnul Paleologu, nuavem pregătirea necesară", afirmă consilerul premierului. Vass adaugă că aface acum un act de bravură din faptul că Paleologu a reuşit performanţa săblocheze un proiect de investiţii de interes strategic, în loc să se afişeze curealizările mandatului său, "trădează caracterul unui copil mic al unui ommare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-28

Mai multe imagini:
Andreea Vass: Theodor Paleologu – un copil mic al unui om mare
zoom
Parerea ta...

GHITA
01 Noi 2010

DRAGA ANDREEA , AM IMPRESIA CA TU ERAI O FATUCA PE CENTURA....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray