2020-08-05 02:45

Andrei Chiliman, la ÎCCJ unde instanţa judecă contestaţia DNA privind cercetarea primarului în libertate

 |  09:45
Andrei Chiliman, la ÎCCJ unde instanţa judecă contestaţia DNA privind cercetarea primarului în libertate

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat, miercuri, la ÎCCJ, unde se va judeca o contestație a DNA față de decizia instanței de a-l lăsa pe primar în libertate. Edilul este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

La intrarea în instanță, Andrei Chiliman nu a făcut nicio declaraţie.

Pe 20 iunie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Andrei Chiliman, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Instanţa a luat aceeași decizie şi în cazul lui Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local), puși sub acuzare în același dosar.

Decizia nu este definitivă, iar DNA a făcut contestație.

Procurorii susţin că, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita și încasa comisioanele și dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu și Ion Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și, ulterior, pe parcursul derulării acestora.

Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1, potrivit DNA.

Anchetatorii susţin că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Acest dosar a fost constituit în urma investigațiilor derulate de DNA Ploiești într-un alt dosar, în care sunt cercetați Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, și directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-24Parerea ta...

HAZNAUA COMUNA
25 Iun 2015

Pe la pietele lui cu Araboi si mafia comerciala , cind incepe numaratoarea ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz