2020-04-05 16:29

ANM - noi avertizări de vreme rea, valabile în jumătate de ţară

 |  12:40
ANM - noi avertizări de vreme rea, valabile în jumătate de ţară

Sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie a emis noi informări meteo de vreme rea.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 4 ianuarie, ora 17:00 - 6 ianuarie, ora 22:00, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45-55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. 

Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie), vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

     

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

   

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale. 

De asemenea, în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 - 6 ianuarie, ora 06:00, intră în vigoare un cod galben de ninsori.

La începutul intervalului, în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie), mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

     

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90-100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

În plus, în intervalul 5 ianuarie, ora 09:00 - 6 ianuarie, ora 06:00, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 - 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine