2020-08-10 11:36

Antisemitism în Parlamentul Ungariei

 |  08:39
Antisemitism în Parlamentul Ungariei

Antisemitismul a ajuns în Ungaria la cel mai înalt nivel. Un deputat al partidului de extremă dreapta Jobbik a cerut joi demisia unei colege cu dublă cetăţenie, ungară şi israeliană, după ce, în urmă cu patru zile, o declaraţie asemănătoare a fost formulată de un alt parlamentar al aceleaşi formaţiuni.

Elod Novak, deputat Jobbik, a calificat drept inacceptabil ca deputata Katalin Ertsey ( opoziţie) să dispună de dublă cetăţenie şi a cerut demisia acesteia. Ulterior, Elod Novak a postat pe un site de informaţii: 'Israelul are mai mulţi deputaţi în Parlamentul ungar decât în Knesset (legislativul israelian unicameral)''. Acesta este motivul pentru care Parlamentul ungar a luat numeroase decizii favorabile Israelului, a adăugat deputatul.

Formaţiunea de extremă dreaptă Jobbik îi reproşează constant guvernului de la Budapesta că favorizează Israelul. Afirmaţiile lui Elod Novak urmează poziţiei antisemite exprimate luni de Marton Gyongyosi, vicepreşedinte al grupului parlamentar Jobbik. Gyongyosi a opinat în Parlament că ''ar trebui întocmite liste cu acei evrei din guvern şi parlament care ar putea fi un pericol pentru securitatea naţională''.  După valul de indignare generat de declaraţiile sale, deputatul ungar le-a prezentat scuze 'compatrioţilor evrei', subliniind că declaraţia sa nu îi vizează pe cei cu dublă cetăţenie, ungară şi israeliană.

Folosind argumentul interesului naţional, Novak a transmis miercuri e-mailuri tuturor deputaţilor ungari cerându-le să declare public dacă au sau nu dublă cetăţenie. Ertsey a replicat cu ironie că este un cetăţean israelian care a 'cumpărat' cetăţenia ungară. Este şi motivul pentru care dl Novak i-a cerut demisia. Katalin Ertsey a explicat ulterior că reacţia sa a fost generată de demersul absurd al colegului său din parlament, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz