2019-10-20 20:17

Gigi Becali şi-a făcut apariţia la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei. Vezi ce a declarat

 |  10:26
Gigi Becali şi-a făcut apariţia la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei. Vezi ce a declarat

Dezbaterea publică pe celebrele proiecte de ordonanţe privind grațierea și amnistia, care au creat atâtea controverse şi au scos zeci de mii de oameni în stradă, a început la ora 10.00, la Ministerul Justiției. Sunt peste 200 de persoane care pot intra în sala unde au loc dezbaterile. Printre ei se află și Gigi Becali, finanţatorul Stelei, alias FCSB, în curând FC Sport Bucureşti.

"Între 3-4 ani să se dea graţierea. Ştiţi de ce? Pentru că nu ştiu la puşcărie niciun politician care are între 3-4 ani puşcărie. Am propus să rămână pedeapsa la abuzul în serviciu aşa. Şi am propus faptele care trebuie să se graţieze. Pentru că sunt 10 fapte care să se graţieze, adică uşoare, păi dacă tu te şantajezi cu el «dă-mi 5.000 de euro că te spun lu nevastă-ta că ai fost cu o femeie», nu se graţiază asta, e şantaj. Ei nu graţiază şantajul, ei graţiau abuzul în serviciu că dacă voiau sute de milioane. Faptele de corupţie nu se ....E respectul faţă de oamenii din stradă. Şi ei nu au vrut. Nici nu vreau, decât abuzul în serviciu. Graţierea asta ştiu pentru cine se făcea, da? Nu vreau să îmi fac duşmani , dar doar atâta îi transmit: aşa ceva nu se face", a declarat Becali la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Finanţatorul roş-albaştrilor a mai declarat că nu este de acord cu modificările asupra Codurilor penale: "Din moment ce combini graţierea cu codul penal şi scazi la 3 ani şi deosebit de grav înseamnă încă 500.000 ....Peste 500.000 de euro se mai adaugă un an la pedeapsă. Deci trei ani, plus un an jumătate, patru ani jumate. Deci pentru abuzul în serviciu, 200 de milioane dacă furi luai maximum patru ani jumate, deja intrai în graţiere. Deci nu se poate aşa să faci. Să schimbi un Cod Penal într-o lege care rămâne acolo probabil 100 de ani cu 3 ani pedepasă, e inadmisibil. Oamenii au dreptate. Eu nu aveam cum să nu vin pentru că eu ştiu cum e în puşcării şi oamenii ăia trebuie să înţeleagă aşa: că ce e în puşcării este jale şi ei fac parte tot din ăsta, ăia 100.000, ca şi ăia care sunt în puşcării. Am propus binenţeles şi chestiuni alternative. Am spus şi despre învoirea la eliberarea condiţionată ca să fie la drept. Cea mai mare problemă a puşcăriilor ştiţi care este? ANP-ul acolo sunt persoane de 30-40 de ani care sunt oameni cu mentalitate criminală”.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a spus în debut dezbaterii că va asculta toate părerile și a reamintit că violatorii și criminalii nu vor fi grațiați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30

In legatura cu acest articol...

GRAŢIEREA şi MODIFICAREA CODURILOR PENALE, pe masa Ministerului Justiţiei – ora 10.00
Parerea ta...

ANA MARIA
30 Ian 2017

DOMNULE BECALI TE IUBIM SI TOT RESPECTUL PTR CONSECVENTA SI VERTICALITATE. SA NE TRAITI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray