2019-10-22 22:03

Apple atacat de hackeri ruşi sau chinezi

 |  13:21
Apple atacat de hackeri ruşi sau chinezi

Reţeaua internă a Apple a fost atacată de hackeri. După cum a declarat compania, ea a reuşit să identifice “un număr mic” de computere infectate, care au fost apoi izolate de reţea. Dovezi privind furtul de date nu există în acest moment. Recent, prin aceeaşi metodă a fost “spartă” reţeaua de socializare Facebook, transmite BFM.

 

“Noi lucrăm îndeaproape cu organele de aplicare a legii pentru a identifica sursa de malware”, se afirmă într-o declaraţie a companiei.

 

Calculatoare au fost infectate atunci când angajaţi ai Apple au intrat pe iphonedevsdk.com - un site pentru dezvoltatorii de aplicaţii iOS.

 

Pentru a proteja computerele utilizatorilor, Apple a început deja să distribuie o versiune revizuită a plugin (1.6.0_41). Aceasta poate fi descărcată prin Mac App Store sau prin intermediul site-ului companiei.

 

De atac este suspectat un grup de hackeri din Rusia sau din Europa de Răsărit, relatează Bloomberg, cu referire la surse din cadrul serviciilor secrete americane. Anchetatorii au constatat că atacatorii au folosit cel puţin un server, deţinut de o companie ucraineană de hosting.

 

Conform altei versiuni, responsabil de atacul cibernetic ar fi hackeri din China. Atacul împotriva Apple intervine la puţin timp după ce firma americană Mandiant a descoperit la Shanghai sediul unei unităţi a armatei chineze, care din 2006 a întreprins zeci de atacuri cibernetice împotriva a numeroase mass-media, agenţii guvernamentale şi organizaţii private din SUA.

 

Potrivit Mandiant, în mâinile intruşilor au ajuns sute de terabytes de date: documente cu detalii ale unor tranzacţii importante, liste de contacte şi e-mailuri. Beijingul a negat în mod oficial acuzaţiile, spunând ca şi el a fost victima unui atac cibernetic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639871-04-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray