2019-11-21 19:14

UPDATE.Jandarmii au intrat în forță pentru a DISPERSA protestatarii. Reacția președintelui IOHANNIS: „Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată…”

 |  13:39
UPDATE.Jandarmii au intrat în forță pentru a DISPERSA protestatarii. Reacția președintelui IOHANNIS: „Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată…”

UPDATE 4 Incidente foarte grave au avut loc în Piaţa Victoriei, jandarmii intrând în forţă, în jurul orei 23.30, pentru a goni grupurile violente din piață. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, protestatarii fiind dispersaţi către străzile adiacente. Forţele de ordine au format cordoane, pentru a nu permite revenirea oamenilor în Piaţa Victoriei În mai multe zone din vecinătatea Pieţei Victoriei au avut loc confruntări între jandarmi şi grupuri de persoane agresive, putând fi auzite zgomotele provocate de petarde şi grenade lacrimogene. Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit cu o poziție publică privind evenimentele din Piața Victoriei, condamnând ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din şi subliniind că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele. "Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!", a scris Iohannis, vineri seara, pe Facebook.

UPDATE 3

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile la ora 21.00 şi au strigat ”Demisia!”. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser ”Jos Guvernul!”. Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical. ”Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar în cazul în care aceste lucruri nu se vor opri, vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare”, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. În Piaţa Victoriei se află zeci de mii de manifestanţi, iar circulaţia rutieră este oprită în zonă.

UPDATE 2

Echipajele de prim ajutor prezente în Piaţa Victoriei au acordat îngrijiri medicale unui număr de 36 persoane, dintre care doar două persoane au dorit transportul la spital, între acestea fiind şi doi jandarmi răniţi după ce manifestanţii au aruncat cu diverse obiecte, informează News.ro. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că vor fi luate măsuri pentru identificarea celor care au provocat incidentele, precizând că au existat persoane care au aruncat spre forţele de ordine cu chiar cu bucăţi de asfalt sau cu pungi cu urină. La ora 18.30, în piață erau în jur de 10.000 de demonstranți.

UPDATE 1

În jurul orei 16.00, participanţii la mitingul Diasporei au rupt gardurile de protecţie instalate de forţele de ordine în Piaţa Victoriei şi au ajuns până la gardul Palatului Victoria, existând incidente cu jandarmii.O parte dintre protestatari au aruncat cu sticle în direcția clădirii Guvernului.Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogenec şi au reuşit să împingă mulţimea din faţa sediului Palatului Victoria, înspre locul de desfăşurare a manifestaţiei. În acest moment, circulaţia în Piaţa Victoriei este blocată în totalitate, numărul protestatarilor fiind de circa 1.500 – 2.000.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Aproape 500 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la ora 13.30 pentru mega-mitingul diasporei, programat să înceapă la ora 17.00. La această oră, câteva zeci de români veniţi din străinătate s-au strâns în Piaţa Universităţii, în faţa Teatrului Naţional. Ei spun că după ora 15.00 vor pleca în marş către Piaţa Victoriei.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "PSD, ciuma roşie", "Din Timiş, alături de diaspora", "Jos corupţia", "Vă vedem", "Dorohoiu nu vă vrea", "Fără penali în funcţii publice", suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "Penalii".

Primele maşini cu protestatari sosind încă din timpul nopţii. Oamenii sunt veniți din stăinătate, dar şi din alte judeţe, și scandează la unison "Demisia" şi "Penalii".

La ora transmiterii acestei știri, circulaţia nu este restricţionată în Piaţa Victoeiei, însa piaţa a fost împrejmuită cu garduri, iar jandarmii, dar şi poliţişti de la Rutieră au fost mobilizaţi în număr mare, jandarmii controlându-le manifestanţilor bagajele voluminoase.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de mai multe luni, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”, cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Coloane de maşini şi motociclete sunt aşteptate în această supă-amiază să intre în Bucureşti, iar în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate manifestaţii de solidaritate cu cei din Capitală


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-11

In legatura cu acest articol...

Mitingul DIASPOREI: Zeci de mii de români, AȘTEPTAȚI în Piaţa Victoriei! Poliţiştii vor face controale PIROTEHNICE în maşinile parcate în zonă
Parerea ta...

REVOLTA2
10 Aug 2018

Tv slugile imputite ale infractorilor dezinformeaza.sunt 1 milion de oameni la revolta.bai tv imputiti intram si peste voi.si kakatii de la realitatea si digi24 mint cu nerusinare.intram peste ei .acum.ziaristii imputiti.slugi ordinare.
ANONIM
11 Aug 2018

criminali slugi ai infractorului dragnea o sa va vanam familiile si copiii. o sa intram peste voi va terminam si pe voi si pe jandarmi.voi nu veti mai iesi pe strada.nevestele si copii vostri vor fi calcati in picioare.
ANONIM
11 Aug 2018

CRIMINALI NENOROCITI BESTII SI TRADATORI DE TARA UNDE-I SOBOLANUL BOT SI PSIHOPATUL SANDI BRUTE FARA CREIER ASTA SUNTETI TOTI DIN DIASPORA SI VOI CRIMINALILOR LASI' CARE UCIDETI CU CAGULELE PE FATA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray