2020-02-28 21:20

Arad. Mihai Spânu, arestat preventiv la domiciliu, după ce ar fi luat mită la Bacalaureat

 |  08:30
Arad. Mihai Spânu, arestat preventiv la domiciliu, după ce ar fi luat mită la Bacalaureat

Judecătorii de la Tribunalul Arad au decis luni seara arestarea preventivă pentru 30 de zile, la domiciliu pentru Mihai Spânu, fost inspector școlar general adjunct, acuzat de trafic de influență, după ce ar fi luat mită la Bacalaureat.

Mihai Spânu a fost reținut duminică seară de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. El a fost prezentat luni seară în fața unei instanțe de judecată a Tribunalului Arad, iar procurorii au propus ca cercetările să continue cu inculpatul în stare de arest preventiv pentru pentru următoarele 30 de zile. Magistrații au emis pe numele lui Mihai Spânu mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, luni dimineaţa, că inspectorul şcolar general adjunct din Arad Mihai Spânu, reţinut după ce ar fi luat mită la Bacalaureat, a fost eliberat din funcţie.

"Inspectorul şcolar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcţie, o decizie în acest sens fiind în competenţa Ministerului Educaţiei", a spus Remus Pricopie, pentru Mediafax.

Mihai Spânu ar fi promis, potrivit procurorilor, mai multor părinți, că le va ajuta copiii să promoveze examenul de Bacalaureat 2014 contra unor sume de bani.

În cauză mai sunt cercetate, în stare de libertate, fiind acuzate de trafic de influență, Simona Crîsnic, inspector școlar pentru dezvoltarea resurselor umane și Lavinia Biț, profesoară de limba română la Liceul tehnologic 'Iuliu Maniu' din Arad.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au precizat, că în locuința unde inspectorul școlar adjunct, Mihai Spânu, ținea meditații particulare ar fi fost găsiți aproximativ 10.000 de euro, precum și liste cu numele elevilor care urmau să fie „ajutați”.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine