2020-07-14 17:04

Arafat: “COVID-19 este o problemă serioasă, oricât ar încerca unii să vă convingă că boală nu e gravă”

 |  12:23
Arafat: “COVID-19 este o problemă serioasă, oricât ar încerca unii să vă convingă că boală nu e gravă”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage din nou atenţia românilor să ia în serios pandemia de Covid-19 şi să păstreze măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, deoarece noul coronavirus se răspândeşte în continuare cu repeziciune şi ucide sute de mii de oameni la nivel global.

"Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală. Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute, cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă", a scris, pe Facebook, secretarul de stat în MAI.

"În SUA numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600, iar în Italia, Spania, China şi alte ţări decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat. În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanţă, Pompieri, Poliţie, secţiile din spitale, iar unii au fost salvaţi la limită după o lungă luptă între viaţă şi moarte pe paturile de terapie intensivă. Oare este chiar vorba despre o 'biată gripă' cum spunea colegul nostru profesor? Gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi", mai adaugă  el.

Potrivit lui Raed Arafat, COVID-19 este "o boală serioasă, fără tratament şi fără vaccin", care continuă să se răspândească pe plan mondial: "Peste 8.500.000 de persoane infectate şi aproape 500.000 de persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia încă este la începutul ei dacă luăm în considerare întregul mapamond. Indiferent de ce comentează unii şi afirmă alţii despre această pandemie, indiferent de cât încearcă unii să vă convingă că măsurile luate au fost exagerate şi că această boală nu este aşa de gravă, intrând în logica conspiraţiei mondiale, COVID-19 este o problemă serioasă de sănătate publică, iar limitarea răspândirii acestei boli depinde de noi toţi".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-20Parerea ta...

REVOLTA2
20 Iun 2020

o problema este că ați transformat românii în sclavi.toata tara în stradă să distrugă toată clasa politică și gasca ccr care au transformat românii în sclavi pensionarilor de lux și a bugetarilor paraziti. 5500 euro pe lună corbu președinta ilegală a ICCJ care a contestat interzicerea eliberării condiționate a criminalilor,talharilor,violatorilor și a contestat fara drept impozitarea jafului pensiilor speciale. 5400 euro pe lună procuror general militar care nu a făcut nimic cu dosarul crimelor din 10 august dorneanul 75 de ani ,președinte ccr fara studii și experiența nefiind niciodată judecător,15 000 de euro pe lună ,doua pensii speciale care se vor transforma in trei. Bălășoiu fost procuror comunist,șef penitenciar Mioveni pensie specială 15 000 de euro pe lună cea mai mare din lume . mugur isărescu 71 de ani primește 13 euro salariu BNR plus pensie .caz unic în lume și o ilegalitate clară că să conduci o instituție de unde de fapt te-ai pensionat. caz unic în lume și o ilegalitate clară ca să te judeci pe sine însuși,conflict de interese la ccr cu 7 pensionari speciali sa judece impozitarea pensiilor speciale. ccr nu poate sa judece politica fiscala a statului.altfel nimeni nu mai plătește taxe .acești monștrii vor transforma și copii românilor în sclavi care vor munci pentru pensiile speciale și salariile speciale ale acestor nulități . toată aceasta haita de mutanți genetici trebuie distrusa prin revolta tuturor românilor .
SORIN
21 Iun 2020

Creste numarul infectatilor din care aproape 100% nu au simptome si scade numarul celor aflati in stare grava. Asta nu conteaza? Trebuie sa traim cu virusul de acum inainte si sa mergem pe linia imunizarii "de turma". Dar in afara starii de urgenta sau alerta nu se mai pot face contracte babane fara licitatie , de la firmele de "famiglie" iar in cazul cel mai prozaic pe unii i-a imbolnavit setea de putere si nu vor sa ise lepede de aceasta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz