2020-06-05 09:59

Armata se implică în apărarea cibernetică

 |  10:21
Armata se implică în apărarea cibernetică

Ministerul Apărării Naţionale vrea să-şi modifice legea de funcţionare, potrivit unui proiect publicat pe site-ul instituţiei. Unele dintre cele mai importante schimbări se referă la serviciul secret.

Şeful serviciului secret va fi numit de preşedintele României şi nu de premier ca până acum. În plus, instituţia va primi competenţe pe apărare cibernetică, domeniu de care în prezent se ocupă doar Serviciul Român de Informaţii. Apărarea cibernetică va fi unul dintre cele mai importante subiecte pe agenda summitului NATO de la Varşovia. Peste trei luni, şefii de stat şi de guvern vor căuta soluţii pentru ca Alianţa să fie pregătită pentru a preveni atacurile cibernetice, transmite Digi24.

În România, numai anul trecut au existat 550.000 de alerte cibernetice care au vizat instituţii ale statului. Potrivit unui proiect de lege, ameninţările care vizează domeniul apărării vor putea fi gestionate şi de armată.

Un nou articol prevede clar acest lucru: „Direcţia Generală de Informaţii a Apărării coordonează şi desfăşoară acţiuni specifice domeniului apărării cibernetice în scopul protejării, monitorizării, analizării, detectării, contracarării agresiunilor şi asigurării răspunsului oportun împotriva ameninţărilor (...)”, potrivit proiectului de lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-16Parerea ta...

MăCAR ATâT...
16 Apr 2016

mi se pare corect! După ce-ați belit-o de efective, condiție de intrare-n NATO trimițând carne de tun să moară în afară, puneți-i să facă intelligence (nu că n-ar face-o oricum -:) așa, mai degrevați SRI-ul care dă pe dinafară! După lingviștii de la SRI care ”traduc” în toate limbile și dialectele pământului (știu ei CUI...), IT-știi din Armată vor avea MAARE CĂUTARE! SUCCES!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine