2020-05-25 14:49

Asasinat la Piatra Neamţ. Eliberat condiţionat, un interlop îşi ucide rivalii în plină stradă. VEZI FILM

 |  20:26
Asasinat la Piatra Neamţ. Eliberat condiţionat, un interlop îşi ucide rivalii în plină stradă. VEZI FILM

Poliţia de sub Pietricica se pare că a scăpat de totdin mână lumea interlopă. Asta după ce ieri, în mijlocul zilei, în buricul târgului,a avut loc un asasinat în cel mai pur stil mafiot. Un individ care a păcălitmagistraţii, atât la condamnare, cât şi la eliberare, a intrat într-o cafeneaşi bang-bang-bang i-a împuşcat pe rivali. Unul dintre cei împuşcaţi a murit,iar celălalt se zbate între viaţă şi moarte. Agresorul a dispărut, fiind căutatde poliţie.

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, ieri laprânz, după ce un individ a intrat în cafeneaua Cafe Latino din centrul oraşuluiPiatra Neamţ şi a tras cu un pistol cu glonţ înspre acestea. Surse apropiateanchetei susţin că individul care a tras cu pistolul este un individarhicunoscut poliţiştilor. El se numeşte Cristian Chilat, zis Falău, în vârstăde 40 de ani. Victimele, şi ele sunt cunoscute ca membri ai lumii interlope pietrene,respectiv fraţii Mararu, Gheorghe Cătălin şi Bogdan.

Parchetul Tribunalului Neamţ a declanşat dejainvestigaţii cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul, subaspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor şi, respectiv, omor, darşi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu atât mai mult cucât din primele date a reieşit că suspectul ar fi folosit arma în mod ilegal.

Şeful Poliţiei Piatra Neamţ a menţionat că dinprimele cercetări se pare că a fost vorba despre o chestiune personală întreagresor şi cele două victime.

"Agresorul este un individ certat culegea", a spus comisarul-şef Aurelian Şoric, care a adăugat că nu se poatespune că agresorul ar face parte dintr-o anume grupare interlopă.

Chemată la faţa locului, ambulanţa le-a preluat pecele două persoane, însă în cazul lui Gheorghe Cătălin Mararu, în vârstă de 32de ani, cu multiple răni în torace şi abdomen, nu a mai putut face nimic, fiinddeclarată moartă. Bogdan a fost rănit grav, dar medicii au reuşit să-l stabilizezehemodinamic şi a fost transportat la spital.

Potrivit medicilor, persoana rănită are nevoie deaproximativ zece zile de spitalizare.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ,Letiţia Dămoc, a declarat că cele două victime erau fraţi, având 32, respectiv36 de ani, în cazul celui în vârstă de 32 de ani fiind declarat decesul, acestaavând trei plăgi împuşcate în zona inimii şi una în abdomen. Cealaltă victimăeste stabilă hemodinamic, având o plagă împuşcată în zona abdominală şi urmândsă fie operată.

Agresorul era proaspăt eliberat condiţionat dinînchisoare

Cristian Chilat, zis Falău, de 40 de ani, din PiatraNeamţ, a fost eliberat condiţionat din închisoare în urmă cu două luni. Elispăşea o pedeapsă privativă de libertate după ce a fost condamnat pentru că aincendiat maşinile fraţilor Mararu. Culmea, în anul 2008, el a fost achitat demagistraţii Tribunalului Neamţ pentru contrabandă cu arme de foc după ce ladomiciliul lui a fost găsit, în urma percheziţiei, un pistol cu glonţ. Chilat afost inculpat în aprilie 2008, cauza ajungând la DIICOT după percheziţia dinluna februarie a acestui an, când acasă la el a fost descoperit armament. Laaudieri s-a apărat susţinând că a primit ameninţări cu moartea şi s-a hotărâtsă-şi ia un pistol. În iunie 2007 a plecat în Italia, iar de la Torino, prinintermediul unui albanez, a cumpărat de la o persoană de naţionalitate marocanăo armă semiautomată. Pentru un Glok 19, de calibru 9x12 mm, şi 17 cartuşe aplătit 2.000 de euro. A ieşit cu marocanul la marginea oraşului Torino, unde atras 3 din cele 17 cartuşe. Mulţumit de achiziţia făcută, a ascuns arma într-uncopac de unde a recuperat-o când a venit acasă, în septembrie 2007. Pentru a nufi prins cu pistolul la controlul vamal, a învelit arma şi muniţia şi le-a aşezatîntr-o pungă din plastic, alături de mâncarea pe care şi-o pregătise pentrudrum. Când a ajuns la Nădlac i-a dus de nas pe vameşi şi s-a apucat de mâncat câtaceştia au efectuat vămuirea. Aşa a adus arma în ţară fără probleme. O vreme a ţinutpistolul ascuns undeva lângă canalul de pe râul Bistriţa, iar în urma unuiscandal de la finele anului 2007, a purtat-o permanent la el. Seara puneapistolul sub pernă unde a şi fost găsit la percheziţia dispusă odată cucercetările referitoare la incendierea Mercedesului E270 aparţinând familieiMararu. Pe 10 februarie 2008, la descinderea în apartamentul lui Chilat,oamenii legii au găsit pistolul cu pricina şi cele 14 cartuşe, toate de calibru9x12 mm. El a fost condamnat într-un alt dosar pentru incendierea Mercedesuluifamiliei Mararu, în noaptea de 9 spre 10 mai 2006. Fapta a rămas 2 ani cu autornecunoscut, iar Chilat a fost trădat de faptul că a lucrat fără mănuşi, lapropriu. Capacul bidonului cu care s-a adus lichidul inflamabil a păstratprofilul ADN al inculpatului.

Legături primejdioase: Victima, rudă cu rakeţiibasarabeni

Gheorghe Cătălin Mararu este finul interlopuluibasarabean Vasile Rodideal. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis căbasarabeanul Vasile Rodideal, finul acestuia, Gheorghiţă Mararu şi fostuldeputat de Neamţ Iulian Ţocu sunt nevinovaţi într-un caz de corupţie.Judecătorii au respins apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi şi aumenţinut decizia dată de colegii de la Tribunalul Iaşi. „În acest caz am avut oinstanţă obiectivă, ceea ce ne face să avem încredere în justiţia ieşeană. Depuţine ori Curtea de Apel a respins apelul DNA-ului", a declarat IonelNechita, avocatul lui Rodideal. Potrivit rechizitoriului, Iulian Ţocu, fostdeputat de Neamţ, ar fi apelat la interlopii Vasile Rodideal şi GheorghiţăMararu pentru a face presiuni asupra unui lichidator judiciar. Cei doi ar fitrebuit să-l convingă pe funcţionar să nu definitiveze raportul pentru„Comat" SA Neamţ pentru ca fostul parlamentar să aibă timp să cumperefirma. În schimb, Ţocu le-ar fi oferit 100.000 de lei. Vasile Rodideal mai estejudecat în alte trei dosare. Însă în noiembrie anul trecut acesta a fugit dinţară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13

Mai multe imagini:
Asasinat la Piatra Neamţ. Eliberat condiţionat, un interlop îşi ucide rivalii în plină stradă. VEZI FILM
zoom
Asasinat la Piatra Neamţ. Eliberat condiţionat, un interlop îşi ucide rivalii în plină stradă. VEZI FILM
zoom
Asasinat la Piatra Neamţ. Eliberat condiţionat, un interlop îşi ucide rivalii în plină stradă. VEZI FILM
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine