2020-02-28 11:42

Asistenta maternală din Bistriţa, acuzată de uciderea unui copil, condamnată la 22 de ani de puşcărie

 |  20:35

­Asistentamaternală Marcela Făgărăşanu din Bistriţa Năsăud, judecată pentru maltratareaşi uciderea unui copil de patru ani pe care îl avea în plasament, a fostcondamnată la 22 de ani de detenţie de către Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie (ICCJ), decizia acesteia fiind definitivă.

Asistentamaternală a fost acuzată că a forţat copilul, Lucian Rostaş, să mănânce, l-aîmbătat, i-a tăiat urechea cu foarfeca, i-a spart maxilarul şi l-a bătut denenumărate ori în decursul a patru luni, după care copilul a murit. LucianRostas, în vârstă de patru ani, a murit în 21 august 2008 în urma unei asfixiimecanice, după ce a fost hrănit forţat de asistenta maternală MarcelaFăgărăşanu. În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copiluluinumeroase urme de maltratare, arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organelegenitale secţionate cu o foarfecă.

Nu recunoaşte că l-a bătut pe copil

Deşiîn declaraţiile date procurorilor a relatat că acest comportament l-a avutatunci când era nervoasă, în faţa instanţei femeia a negat acuzaţiile. "Nul-am bătut niciodată pe copil. I-am tăiat cu foarfeca doar infecţia pe care oavea pe corp. Nu am ştiut că avea probleme cu înghiţirea hranei şi nici nu l-amars cu ţigara. Leziunile de care eu am fost acuzată s-au datorat căzăturilor pemoluzul din casă în perioada când făceam curăţenie. Unghiile de la mână nu ile-am rupt eu, i-au căzut. Băuturi alcoolice consumam atunci când aveammusafiri, nu obişnuiam", a declarat Marcela Făgărăşan. CCJ s-a pronunţatvineri, 24 septembrie, în cazul asistentei maternale Marcela Făgăraşanu,instanţa supremă admiţând recursul Parchetului şi a majorat cu şase anipedeapsa de 16 ani de închisoare, aplicată de instanţa de apel.

La apel, luase o condamnare cu 6 animai mică

Iniţial,Marcela Făgărăşanu a fost condamnată, în 22 decembrie 2009, de către TribunalulNeamţ, la 22 de ani de închisoare şi plata unor daune materiale şi moraletotalizând 115.000 de lei. Sentinţa Tribunalului Neamţ a fost contestată deasistentă şi de mama copilului, iar judecătorii Curţii de Apel au reduspedeapsa la 16 ani de închisoare. Această decizie a fost atacată cu recurs lainstanţa supremă care a hotărât defintiv condamnarea la 22 de ani de detenţie aasistentei maternale, pentru omor calificat, vătămare corporală gravă şi reletratamente aplicate minorului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine