2020-04-03 08:24

Asistenta maternală ucigaşă de la Bistriţa cere o pedeapsă mai mică

 |  18:41
Asistenta maternală ucigaşă de la Bistriţa cere o pedeapsă mai mică

Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie va judeca, pe 21 iulie, recursul înaintat de către asistentamaternală Marcela Făgărăşan, condamnată la 16 ani de închisoare pentru uciderea,prin aplicarea de tratamente inumane, a unui băieţel în vârstă de patru ani. Deasemenea, instanţa supremă va judeca şi recursul înaintat de mama minorului,care cere o pedeapsă mai aspră pentru asistentă.

Marcela Făgărăşan,acuzată că l-a omorât pe Lucian Rostaş, un copil de patru ani pe care îl aveaîn îngrijire, a fost trimisă în judecată la începutul lunii noiembrie 2008pentru omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicateminorului, infracţiuni pentru care procurorii spuneau că riscă o pedeapsă cuînchisoarea de cel mult 30 de ani. Iniţial,ea a fost arestată pentru omor deosebit de grav, care i-ar fi adus pedeapsaînchisorii pe viaţă, dar procurorul de caz a decis schimbarea încadrăriijuridice în omor calificat, motivând că, în urma autopsierii cadavrului, aureieşit mai multe categorii de leziuni, de la unele uşoare până la celegrave. Copilul a murit în urma uneiasfixieri mecanice cu un bol alimentar. În urma necropsiei, medicii legişti augăsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare. Asistenta a fostcondamnată la 22 de ani de închisoare de Tribunalul Neamţ, însă a Curtea deApel Bacău a redus pedeapsa la 16 ani de închisoare.

Recurs împotrivaacestei devizii au făcut atât asistenta maternală Marcela Făgărăşan, cât şimama copilului, Sunita Rostaş, cauza urmând să fie judecată în şedinţă în datade 21 iulie de un complet special al Secţiei Penale a ICCJ. "Clienta meaconsideră că pedeapsa este mult prea uşoară şi Marcela Făgărăşan trebuie să fiecondamnată la închisoare pe viaţă. În schimb, Făgărăşan este o nesimţită şi ea,şi avocatul ei. Susţine, în continuare, că este nevinovată şi vrea să fieachitată. Şi eu sunt avocat, dar am frică de Dumnezeu", a declarat IngridAlexandrescu, avocata lui Sunita Rostaş, mama copilului decedat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09

Mai multe imagini:
Asistenta maternală ucigaşă de la Bistriţa cere o pedeapsă mai mică
zoom
Parerea ta...

IOANQUIXOTE
08 Iul 2010

daar cei care i-au incredintat copilul nu au nici o vina ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine