2019-10-14 14:46

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici NU A FOST PRIMITĂ la Peleş, la funeraliile Regelui MIHAI: Suntem la capitolul «şi alţii»

 |  15:46
Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici NU A FOST PRIMITĂ la Peleş, la funeraliile Regelui MIHAI: Suntem la capitolul «şi alţii»

De pe lista celor care au fost invitaţi la Peleş, la funeraliile Regelui Mihai I, lipseşte Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România. Preşedintele AFDPR, Octav Bjoza, a încercat să ia obţină lămuriri de la organizatorii ceremoniilor, însă i s-a transmis că organizaţia foştilor deţinuţi nu poate fi primită la castel.

"Nu ne-am regăsit pe nicio listă și ne-a mirat această treabă pentru că Majestatea Sa Regele, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, a organizat niște festivități pe durata unei săptămâni. Aceste evenimente au început cu noi, cu foștii deținuți politici, conducerea noastră a fost invitată la Palatul Elisabeta, ni s-au înmânat plachete aniversare cu ocazia a 90 de ani.

Apoi, în septembrie 2013, la Palatul Peleș din Sinaia, Asociația Foștilor Deținuți Politici, prin mine, a fost decorată cu Nihil Sine Deo, una dintre decorațiile importante ale Casei Regale. Eu, în temnițele comuniste am fost educat de cei care făceau de 10 ani înaintea mea închisoare și pe care Patria i-a trimis să lupte și să moară pentru neam, patrie, tricolor, regele, subliniez rege și credință strămoșească. Noi nu ne-am regăsit între invitați.

În schimb, am văzut pe acolo niște fețe triste care numai că nu făceau mătănii și să mai dea și cu capul de pământ, ca ăia din Coreea de Nord, de dragul Regelui și de durere. Numai că ei nu au fost străini de cele ce am îndurat noi", a declarat Octav Bjoza pentru STIRIPESURSE.RO.

Preşedintele AFDPR a sunat la Palatul Elisabeta, de unde i s-a comunicat că ceremoniile de la Peleş sunt destinate doar oficialităţilor.

"Am sunat la Palatul Elisabeta alaltăieri și un domn de acolo ne-a spus că la Peleș merg oficialități de peste hotare, guvernul, parlamentul, ambasadorii. Nu putem participa alături de oficialităţi sau după oficialităţi. Asociația va fi cu restul lumii. Dacă vă uitați pe o rețetă de medicamente, veți vedea că acolo figurează, pe rețeta tipărită, revoluționari, veterani de război, handicapați. Noi, foștii deținuți politici și deportații, care eram în primăvara lui '90 120.000 încă în viaţă, eram la capitolul 'şi alţii'. Probabil că şi acuma se întâmplă la fel", a mai declarat Octav Bjoza.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-13Parerea ta...

BGF
13 Dec 2017

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“ în 2012, Neagu Djuvara povestea: „Pe la începutul anilor 2000, m-am aflat în audienţă la Rege. Am avut curajul, pentru că eu sunt îndrăzneţ în chestiile astea, şi i-am spus: «Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat şi nu se cuvine ca…». Regele mi-a tăiat cuvântul: «Da, dar uite că domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, pe când Ion Iliescu îmi restituie». Carevasăzică, Ion Iliescu a avut dibăcia, prin intermediul lui Duda, să-l «cumpere» pe Rege. I-a restituit Săvârşinul, pe urmă a pregătit restituirea Palatului Peleş. Asta e părerea mea, Regele Mihai ar fi trebuit să rămână sărac şi curat. Ion Iliescu i-a restituit lucruri care, într-adevăr, sunt ale lui, dar trebuia să le accepte mai târziu, şi nu de la acest om sa vandut rusiei iliesciene--rsineeeeeeee
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Dec 2017

ha ha ha cine vreti sa va primeasca securistul DUDA?...sau altii ca el care si-au tras casa regala de buzunar....ori e Paul Bastardul ori e Duda tot bolsevicii lui iliescu comanda acolo..asa ca sa fie clar ce inseamna "casa regala" a bolsevicilor
DUDA SECU & DETINUTII POLITICI
13 Dec 2017

Probabil pentru PROCENTELE ADECVATE, catre PERSOANELE ADECVATE, II MAI DESPAGUBESTE CU BIS, PARLAMENTUL ORI GUVERNUL ROMANIEI!:-) PATRIOTISMULSI RESPECTUL DE TARA SI PT POPOR, A DISPARUT INROMANIA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray