2020-04-06 22:09

Astăzi începe procedura de demitere a lui Trump

 |  08:54
Astăzi începe procedura de demitere a lui Trump

Camera Reprezentanţilor va vota miercuri punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, pe cale să devină cel de-al treilea preşedinte al SUA pentru care se iniţiază o procedură de destituire, a anunţat marţi lidera democraţilor din Congres Nancy Pelosi, transmit AFP şi Reuters.

"Mâine, când ne vom reuni pentru a aproba două articole de punere sub acuzare a preşedintelui, Camera Reprezentanţilor va exercita una din prerogativele sale cele mai solemne ce îi sunt garantate de Constituţie", s-a adresat Pelosi în scris aleşilor democraţi.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor a dezbătut marţi, într-o atmosferă furtunoasă, ultimele ajustări tehnice, deschizând calea şedinţei parlamentare istorice de miercuri.

La mai puţin de trei luni de la izbucnirea scandalului ucrainean, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să îl pună sub acuzare pe Donald Trump pentru "abuz de putere" şi "obstrucţionarea activităţii Congresului".

Marţi, preşedintele republican Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziţiei democrate pe care o acuză că duce "un război deschis împotriva democraţiei".

Într-o scrisoarea de şase pagini adresată democratei Nancy Pelosi, Trump îşi reia obiecţiile faţă de capetele de acuzare ce îi sunt aduse şi pe care le califică ca fiind fără valoare şi absurde, într-un limbaj acuzator şi pe alocuri dispreţuitor îl care îi atacă pe Pelosi, pe democraţii din Congres, pe Joe Biden şi instituţii precum FBI-ul.

Trump o acuză pe lidera democraţilor că a transformat Camera Reprezentanţilor dintr-un organ legislativ onorabil într-o Cameră de persecuţie partinică "în timp ce cu greu îşi ascunde ura faţă de mine".

În opinia sa, votul din Cameră nu este "nimic mai mult decât o încercare de lovitură de stat ilegală şi partizană" motivată de resentimente. "Sunteţi incapabilă să acceptaţi verdictul urnelor" din 2016, o apostrofează liderul de la Casa Albă pe Pelosi.

Prezentându-se drept victimă a unei "cruciade vicioase", Donald Trump se declară încrezător că va ieşi cu bine din acest episod: "Nu am nicio îndoială asupra faptului că poporul american vă va considera responsabilă, alături de democraţi, la alegerile din 2020".

Rugată de CNN să comenteze pe marginea conţinutului scrisorii, Pelosi a declarat: "Nu am citit-o în întregime. Am avut treabă. Dar am văzut esenţa. Chiar este ceva nesănătos".

Procedura de destituire divizează profund societatea americană: 45% doresc ca aceasta să conducă la revocarea preşedintelui, în timp ce 47% se opun, conform unui sondaj CNN-SSR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Dec 2019

totul e un circ politic nu are niciun fel de baza reala.Senatorii vor respinge categoric asa ceva si toata lumea isi va vedea de treaba in continuare,adica BUSINESS AS USUAL
TRUMP
18 Dec 2019

Comuniști uneori nu te lasă sa respiri democratic. ( Ești vândut sau ești închis după gratii )
HMM...
18 Dec 2019

Dacă e după cum vrea OCULTA, s-ar putea să fie demis și să fie pusă în locul lui, HItlery Clinton sau nevasta lui Obama...toti sunt băgați până-n gât în Ocultă și toți și-au vândut sufletul diavolului...Hitlery se manifestă ca o dementă, iar ailaltă - mulțumeau lui Satana... P.S. Oricum, Trump și-a făcut ”treaba”: deschide NOM prin poarta Israelului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine